Cea mai neagră zi. Cine e în stare gravă riscă să nu mai aibă unde să fie tratat

  • Raportul Covid de astăzi a marcat noi valori record.
  • Secțiile de Terapie Intensivă nu mai pot face față numărului mare de pacienți.
  • Pragul de 1000 de români internați la Terapie Intensivă cu COVID-19 a fost depășit.

Cifrele raportului COVID-19 de astăzi au marcat noi valori record. Acest fapt vine în contextul în care secțiile de Terapie Intensivă nu mai pot face față numărului mare de pacienți.

Potrivit raportărilor, pragul de 1000 de români internați la Terapie Intensivă cu COVID-19 a fost depășit. Este un prag psihologic, dar, mai presus de asta, numărul de patru cifre arată că ne apropiem de limita pe care o pot susține spitalele. Altfel spus, cine e în stare gravă nu mai are unde să fie tratat.

Radu Țincu, medic la Spitalul de Urgență Floreasca, explică ce măsuri vor fi luate în considerare pentru ca acest scenariu negru să fie evitat.

„Se vor suplimenta paturile la Terapie Intensivă prin dislocarea altor paturi din sistemul sanitar. Astfel încât suplimentarea va putea să acopere necesarul în următoarea perioadă.

Însă nu trebuie să privim doar pe termen scurt, trebuie să privim pe termen mediu, în contextul în care avem 7000-8000 de cazuri în fiecare zi.

Acest lucru va genera un număr imens de pacienți, care vor ajunge în terapie intensivă. Peste 350-400, în următoarea perioadă, vor veni zilnic în secțiile de terapie inensivă.

Cel mai probabil spre sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, vom avea o depășire a capacității de Terapie Intensivă în România.”, a declarat Radu Țincu, medic la Spitalul de Urgență Floreasca.