• Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat că Donald Trump i-ar fi spus că vaccinul anti-COVID l-ar ajuta foarte mult în campania pentru alegerile prezidențiale din 2020.
  • CEO-ul Pfizer a mai spus că fostul președinte al Americii a subliniat că și oamenii sunt importanți și că este nevoie de un vaccin pentru că numărul deceselor crește alarmant.
  • Bourla a explicat că i-ar fi spus și lui Trump, dar și lui Biden, că rapiditatea cu care se dezvoltă vaccinul depinde de știință și de cercetători, nu poate fi impactat de alte interese.
  • Albert Bourla a spus că epidemia actuală este tratată precum un studiu de caz de către Pfizer, pentru a fi mai bine pregătiți pentru viitor: „Cu siguranță vor mai exista pandemii și epidemii”.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat într-un interviu că Trump i-ar fi spus, înainte de alegerile din 2020, că un vaccin pentru coronavirus l-ar ajuta foarte mult în campania pentru un nou mandat la Casa Albă, relatează The Hill.

În fragmentele din interviul acordat de Bourla pentru „The Carlos Watson Show”, oferite în avans exclusiv pentru The Hill, CEO-ul Pfizer a spus că Donald Trump l-a încurajat să dezvolte un vaccin anti-COVID rapid. Totuși, Bourla spune că Trump nu l-a presat niciodată să facă ceva care ar fi inadecvat în ceea ce privește serul.

„De câteva ori mi-a spus că trebuie să avem un vaccin rapid. <<Trebuie să-l avem în primul rând pentru că oamenii mor. În al doilea rând, vaccinul acesta m-ar ajuta pe mine foarte mult în campania pentru prezidențiale, dar oamenii sunt cei mai importanți>>”, a declarat Albert Bourla că ar fi spus Donald Trump.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

CEO-ul Pfizer a mai spus că și el și-a dorit ca acest vaccin să fie dezvoltat cât mai rapid posibil, dar a subliniat că a fost foarte clar atât în fața lui Trump, cât și în fața lui Biden, că dezvoltarea serului depinde de rapiditatea cercetătorilor și nu se va grăbi producția acestuia în funcție de alți factori.

„Pentru mine a contat cel mai mult faptul că miliarde de oameni și-au pus speranța în noi, deci mi-am dat seama că este necesar să-l livrăm”, a adăugat Albert Bourla.

CEO Pfizer: „Actuala pandemie este un studiu de caz pentru Pfizer. Ne ajută să ne pregătim pentru viitor”

Bourla a fost întrebat dacă va mai exista o altă pandemie, precum cea de coronavirus, în viitor. Acesta a spus că este posibil ca întreaga lume să se confrunte cu o pandemie similară.

„Evident că vor mai exista pandemii și epidemii. Pfizer tratează actuala situație ca pe un studiu de caz, pentru a ne putea pregăti pentru viitor”, a mai spus CEO-ul Pfizer.

După un an de parteneriat între Pfizer și BioNTech, Albert Bourla a declarat că are suficiente informații și date pentru a merge mai departe pe cont propriu în procesul de dezvoltare a vaccinului, relatează The Motley Fool.