China anunţă marţi cel mai mare număr de cazuri zilnice COVID-19 din ianuarie încoace. Creşterea este cauzată de cazuri aduse din Myanmar.

Bilanţul din China este cauzat de o creştere a infecţiilor „importate” în provincia Yunnan din Myanmar, scrie Reuters.

China continentală a înregistrat 65 de cazuri noi confirmate pentru 19 iulie, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate. Este cifra cea mai mare din 30 ianuarie, când au fost raportate 92 de cazuri noi. Infecţiile „importate” reprezintă majoritatea noilor cazuri. Yunnan a raportat 41 de cazuri noi provenind din străinătate, respectiv chinezi reveniţi recent din Myanmar.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că intensifică eforturile pentru a combate o „creştere alarmantă” a infecţiilor în Myanmar. Ţara a înregistrat luni un record de 281 de decese asociate COVID-19 şi 5.189 de noi infecţii.

Problemele din Yunnan au început pe 4 iulie şi s-au concentrat în două oraşe mici de la graniţa Chinei cu Myanmar, Ruili şi Longchuan.

Ruili, luptându-se cu cel de-al patrulea focar de când a început pandemia, a raportat şapte noi cazuri cu transmitere locală pentru 19 iulie, în timp ce Longchuan a avut unul.

Vice-guvernatorul Yunnan, Zong Guoying, a promis să înfiinţeze o „fortăreaţă de fier” pentru a opri transmiterea virusului.

În prefectura Xishuangbanna, care are şi o frontieră lungă cu Myanmar, poliţia a înfiinţat puncte de control pe toate drumurile pentru a inspecta traficul. Călătoriile în afara centrului urban al oraşului Xishuangbanna, Jinghong, au fost descurajate şi au fost necesare permise speciale pentru a intra în oraşele vecine Lincang şi Puer, precum şi Ruili.

Numărul total de cazuri COVID-19 din China a ajuns acum la 92.342, cu decese neschimbate la 4.636.