• Autoritățile chineze au declarat că cetățenii pot acum să meargă la muncă „în mod normal” , chiar dacă au simptome COVID-19.
  • China a revenit brusc la începutul acestei luni și a ridicat majoritatea restricțiilor sanitare care erau în vigoare de aproape trei ani.
  • Experții se tem și spun despre China că nu este pregătită pentru a face față valului de infecții.

Autoritățile chineze au declarat că cetățenii pot acum să meargă la muncă în mod normal” , chiar dacă au simptome COVID-19.

China a revenit brusc la începutul acestei luni și a ridicat majoritatea restricțiilor sanitare care erau în vigoare de aproape trei ani, după ce primele cazuri de coronavirus au apărut în orașul Wuhan.

De când au fost ridicate restricțiile, un val de cazuri a cuprins întreaga țară, dar autoritățile încearcă să asigure populația că virusul este benign, în ciuda contagiozității sale, scrie presa franceză.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Municipiul-provincie Chongqing, din sud-vestul țării, cu o populație de peste 30 de milioane de locuitori, este unul dintre primele care permite oamenilor să se întoarcă la muncă în ciuda simptomelor COVID.

Pacienții asimptomatici și ușor simptomatici pot merge la serviciu în mod normal” , se arată într-un comunicat al administrației locale. Documentul precizează că nu vor fi necesare teste suplimentare, cu excepția școlilor și a unităților sanitare.

Val de infecții în China

Aceasta este o inversare dramatică a strategiei de sănătate a celei mai populate țări din lume.

În numele unei politici stricte de zero COVID” , chinezii au fost supuși recent la controale aproape zilnice și la carantină obligatorie în cazul unui test PCR pozitiv. Cartierele și chiar orașe întregi ar putea fi izolate dacă se descoperă câteva cazuri.

Guvernul încurajează acum oamenii să se izoleze acasă atunci când apar simptomele COVID.

La celălalt capăt al țării, provincia Zhejiang, care se învecinează cu Shanghai, a decis, de asemenea, că persoanele cu simptome ușoare pot continua să lucreze„, cu condiția să ia măsuri de protecție” .

Experții se tem și spun despre China că nu este pregătită pentru a face față valului de infecții, în timp ce țara continuă să se redeschidă, milioane de persoane în vârstă vulnerabile nefiind încă vaccinate.