Cîțu, despre modificarea restricțiilor: „Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați”. Ce beneficii au persoanele vaccinate

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că nu va mai fi aplicată testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, aceasta fiind una dintre modificările aduse la hotărârea de săptămâna trecută, modificare ce va fi discutată în ședința de Guvern din cursul zilei de joi, 23 septembrie 2021.

O altă modificare presupune că persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, iar magazinele rămân deschise și după ora 18:00, acolo unde incidența depășește 4 la mie.

Florin Cîțu: „Nu închidem economia”

Premierul României a spus că economia nu va avea de suferi datorită certificatului verde care „permite accesul la activități care rămân deschise în condiții de siguranță”.

Testarea copiilor între 6 și 12 ani nu se va mai aplica

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat Cîțu.

Schimbările aduse hotărârii anunțate săptămâna trecută

„Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea”, a spus Florin Cîțu.

Exit mobile version