Coronavirus în România LIVE UPDATE 18 august: 1.014 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România – 18 august. Noul bilanţ

Situaţia epidemică de pe teritoriul României poate fi redată în următoarele numere puse la dispoziţie de Grupul de Comunicare Strategică (GCS):

De asemenea, marţi, în urma testelor efectuate la nivel naţional, au fost înregistrate 1.014 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (noul coronavirus). Toate cele 1.014 de persoane nu au mai fost testate anterior pentru depistarea COVID-19. 

Pe lângă aceste noi cazuri, în urma retestării pacienţilor care fuseseră deja confirmaţi cu virusul, 715 de persoane au primit din nou rezultat pozitiv.

COVID-19 România. Câte decese au fost raportate azi

Până astăzi, 3.074 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În ceea ce priveşte numărul deceselor înregistrate în rândul pesroanelor infectate cu noul coronavirus, în intervalul 17.08.2020 (10:00) – 18.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (31 bărbaţi şi 14 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Satu Mare, Timiş, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti. În funcţie de vârsta persoanelor decedate, s-a constatat că:

Potrivit GCS, 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar un pacient decedat nu au prezentat comorbidităţi. Pentru un pacient nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Exit mobile version