• Numărul cazurilor de COVID-19 crește la 139
  • România intră de azi în stare de urgență din cauza coronavirusului
  • Școlile rămân închise până după Paște, în contextul instituirii stării de urgență

Actualizare 16 martie: În România au fost confirmate, până acum, 139 infecții cu coronavirus. Nouă dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

În cursul zilei de duminică, 15 martie, au fost confirmate 16 cazuri noi.

Actualizare 15 martie: În România au fost confirmate, până acum, 131 infecții cu coronavirus.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că cele opt persoane confirmate duminică sunt persoane care au fost în contact cu pacientul de la Gerota și senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac. Cele opt persoane sunt asimptomatice și erau în izolare sau în carantină.

Actualizare 13 martie, 16:45: Patru noi cazuri de coronavirus au fost depistate, vineri, în România, iar bilanțul urcă la 79 de bolnavi, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Persoanele infectate au vârste cuprinse între 16 și 77 ani și provin din județele Brașov și Covasna.

Actualizare 13 martie, 16:00: Două noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost confirmate în această după amiază.

Actualizare 13 martie, 11:30: Trei noi cazuri de coronavirus au fost confirmate oficial în Timişoara.

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat cazurile 69 şi 70 de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul României. 

Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Mehedinţi care a venit din Italia pe data de 12 martie, şi despre o femeie de 52 de ani din Mehedinţi, care a intrat în contact cu bărbatul de 26 de ani care a venit din Italia. 

Ambele persoane se află acum în carantină în Mehedinţi. 

România încă se află în scenariul 2 al răspândirii ifecţiei cu Covid 19, cel în care numărul de îmbolnăviri se situează între 26 şi 100. 

Actualizare 13 martie – Încă cinci români sunt infectaţi cu coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor la nivel național a ajuns acum la 64.

Ultimul pacient diagnosticat este un bărbat de 39 de ani. El a intrat în contact cu o femeie din Bucureşti, infectată şi ea cu COVID-19, după ce pe 7 martie a revenit din Germania.

Ceilalţi patru infectaţi – doi bărbaţi şi două femei – au legătură cu fostul ofiţer MAI, care a fost internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”. Până acum, bărbatul de 60 de ani a infectat, direct sau indirect, 13 oameni.


Actualizare 12 martie 17:30 –Grupul de Comunicare Strategică  a confirmat cel de-al 49 – lea caz de infecţie cu noul coronavirus în România. 

Este vorba despre o femeie de 45 de ani care a venit din Italia. În acest moment pacienta se află în carantină în Arad. 

Pe teritoriul României în carantină instituţionalizată sunt 1.556 de persoane, iar alte 13.646 sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Până acum, la nivel naţional au fost prelucrate 1.921 de teste, dintre care 1.873 au fost cu rezultat negativ. 

Poliţiştii au deschis 28 de dosare penale pentru ifracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor . 

România se află încă în scenariul 2 al răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, cel în care numărul de îmbolnăviri se încadrează între 26 şi 101 cazuri. 

Actualizare 12 martie 16:00 – În România sunt 48 de cazuri de coronavirus, 6 persoane s-au vindecat, iar 1.556 de oameni sunt în carantină.

13.646 de persoane sunt izolate la domiciliu.

ACTUALIZARE 12 MARTIE: Medicii au confirmat încă un caz de infecţie cu Covid 19. Este vorba de o femeie din Bucureşti care a intrat în contact direct cu fostul ofiţer în rezervă al MAI diagnosticat la  Spitalul Gerota.

România se află acum în scenariul 2 al răspândirii noul coronavirus. În cursul zilei de ieri OMS a declarat pendemie de Covid 19.


Este vorba despre o femeie de 63 de ani, contact cu o altă pacientă confirmată care a fost în Israel

Un alt pacient este un bărbat de 48 de ani din Bucureşti, contact cu fiul fostului ofiţer MAI

O femeie în vârstă de 63 de ani a fost confirmată, în miercuri seară cu noul coronavirus. Ea a intrat în contact cu pacienta de 35 de ani care a călătorit în Israel. 

Alt pacient confirmat este un bărbat de 48 de ani din Bucureşti. El este asimptomatic şi este contact direct cu fiul fostului ofiţer MAI, internat la Spitalul Gerota. 

Pacientul 44 este un tânăr, în vârstă de 20 de ani din Iași. El a venit din Italia marți şi a întrat în carantină la Satu Mare. El este asimptomatic.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, tânărul a venit cu maşina în care mai era o persoană, care la test a ieşit negativ. Testul va fi reluat.

Ministerul Afacerilor Interne infirmă în mod categoric informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale legate de „închiderii/carantinării” municipiului București. „NU există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România”, a transmis MAI, pe Facebook.

„Avertizăm asupra faptului că în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informații false, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicații”, a adaugat MAI.


Actualizare – Încă o persoană a fost confirmată cu coronavirus în România.

Este vorba de un bărbat din București, în vârstă de 56 ani, a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020, iar marți noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat, internat în ATI la Spitalul Victor Babeș.


Actualizare – Alte trei persoane au fost confirmate, astăzi, cu noul coronavirus. Bilanţul pacienţilor a ajuns, în România, la 35.

Este vorba despre doi bărbați din Bucureşti,  în vârstă de 55 ani, respectiv 31 de ani, şi o femeie de 53 de ani din Covasna. 

Pacientul de 55 de ani este contact al bărbatului de la Spitalul Gerota şi nu are simptome. Bărbatul de 31 de ani este aflat în autoizolare. 

Femeia din Covasna a venit pe 8 martie din Italia.

Actualizare – A fost confirmat cel de-al 32 lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iași, contact cu un caz confirmat în Varșovia

Bărbatul era în autoizolare din data de 9.03.2020.

Actualizare – Ministerul Afacerilor Interne anunță că miercuri, la ora 10 situația era următoarea:

  • persoane dignosticate- 31
  • persoane vindecate – 6
  • persoane în carantină -487
  • persoane monitorizate la domiciliu -11.684
  • apeluri la TelVerde 0800.800.358 -3.032
  • apeluri la 112 – 457

Actualizare – Au fost confirmate încă 4 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus marți seară și un caz miercuri dimineață.

Potrivit Ministerul Afacerilor Interne este vorba despre:

  • un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul zilei de luni din Italia și se afla în carantină în Arad;
  • o femeie de 26 ani din Hunedoara;
  • un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive;
  • o femeie de 47 de ani din București care este contact cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota.
  • o femeie care lucrează cu medic la Spitalul Gerota care intrase în contact cu ofițerul MAI.

Numărul total la nivel național a ajuns la 30 de cazuri.

Miercuri dimineață, medicii au confirmat al 30 – lea caz de infecţie cu Covid 19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani. Pacienta a intrat în contact cu cu bărbatul internat la Spitalul Gerota.

În cursul zilei de marți, specialiştii au confirmat 13 noi cazuri într-o singură zi, printre care şi  o femeie  din Capitală care este şi ea contact al pacientului internat la Gerota.

De la pacientul cu numărul 26 România a intrat în scenariul II al infecţiilor cu noul coronavirus.

În acest scenariu autorităţile trebuie să reducă extinderea focarelor, să încetinească explozia de cazuri noi şi să se asigure că toate cazurile sunt tratate, iar contacţii apropiaţi sunt izolaţi şi ţinuţi sub observaţie medicală.  În acest moment, în România, dintre toţi pacienţii confirmaţi cu Covid 19 niciunul nu este intubat.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.


Până în prezent au fost lucrate 1179 de teste. Dintre acestea 1150 sunt negative și 29 sunt pozitive.

Au fost confirmaţi alţi 8 pacienţi cu noul coronavirus în Capitală, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Numărul pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus, în România, ajunge la 25. Cinci dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Trei dintre pacienţi sunt în legătură cu ofiţerul în rezervă din MAI de la Spitalul „Dimitrie Gerota”, confirmat aseară cu virusul. Este vorba şi despre o femeie angajata la Primăria Capitalei. Surse au declarat pentru Mediafax ca femeia lucrează la resurse umane. Toţi cei de la departamentul HR au intrat în carantină.

Alţi trei sunt cetăţeni care au călătorit în Israel, Germania şi Marea Britanie.

Pe 10 martie, la ora 16;00, se află în carantină 107 persoane, iar în izolare la domiciliu, 11.505 de oameni sunt monitorizați, pe teritoriul României.

Zborurile din și spre Italia sunt suspendate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că zborurile din Italia către România dar şi din ţara noastră către peninsulă sunt suspendate.

Mai mult, Marcel Vela a susţinut că cetăţenii străini care vin din zonele de risc nu vor mai fi lăsaţi în avion.

Operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud Către România cu escală”.

Cei care ajung în ţara noastră pe cale terestră din zonele de risc vor intra, de asemenea, în carantină, a susţinut Marcel Vela.