• Tenul are nevoie de mai multă hidratare și protecție în sezonul cald
  • Terapeutul Elena Ticu recomandă lunar o vizită la specialist
  • Expunerea îndelungată la soare fără protecție poate să irite tenul

Sezonul estival bate la ușă. Înainte să ajungi la mare și să faci plajă, trebuie să știi câteva reguli.

În urma expunerii excesive la soare, tenul tău poate avea de suferit. E musai să ai le îndemână cremele cu protecțiie solară, dar, înainte de toate, să treci pe la doctor.

Odată cu căldura, tenul nostru secretă mult mai mult sebun. El trebuie să fie curățat la o perioadă de 28 de zile, o lună, depinde de ce tratamente facem, dacă urmăm o rutină zilnică acasăsă, cu măști sau produse exfoliante”, explică Ticu Elena, terapeut.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ana Maria are 32 de ani și de ceva timp merge cu regularitate la specialist. Este mamă și a învățat să-și facă timp și pentru tenul ei. Tot de la specialist a aflat și ce produse trebuie să folosească.

În urma expunerii excesive la soare, poți risca să te alegi cu pete nedorite sau chiar cu arsuri pe toată suprafața pielii. Medicul dermatolog Mihaela Leventer îți expune doar câteva dintre riscurile existente.

„Dilatarea vaselor de sânge, cuperoza, accentuarea leziunilor de acneei inflamatorie, accentuarea acneei rozacee, există un risc major de pătare a tenului”, spune Mihaela Leventer, medic dermatolog.