- Beneficiile alimentelor de sezon sunt: gust, nutriție și sprijinirea fermierilor locali și a economiei.
- Alimentele de sezon: mai-iunie: usturoiul sălbatic, anghinare, sparanghel, căpșuni, spanac, cireșe.
- Produsele din surse locale au o amprentă de carbon mai mică, nu există poluare cauzată de transport.
Dacă ești în căutarea unor alimente care să îți îmbunătățească sănătatea și să îți protejeze buzunarul,
ai ajuns la locul potrivit. Un expert în nutriție dezvăluie o listă de alimente care, nu doar că îți pot spori starea de sănătate, dar și te pot ajuta să economisești bani.
Advertisment
Dacă alegi alimente de sezon, gustul, nutriția și sprijinirea fermierilor locali și a economiei, se numără printre beneficii. În mai și iunie, cel mai ușor gătești: usturoiul sălbatic, anghinare, sparanghel, căpșuni, spanac, cireșe.
Produsele din surse locale au o amprentă de carbon mai mică deoarece nu există poluare cauzată de transport.
Preț mai mic
Atunci când produsele sunt de sezon, acestea cresc din abundență, ceea ce înseamnă, de obicei, că există un stoc excedentar de aceste produse, ceea ce duce la prețuri mai mici. Atunci când anumite produse nu sunt de sezon, acestea trebuie cultivate în condiții gestionate sau transportate din alte părți ale lumii. Aceste procese necesită mai multă întreținere și fonduri, ceea ce înseamnă o creștere a prețului final de vânzare.
Recomandări
Nutriție
Alimentele de sezon sunt, în mod natural, mai saturate în nutrienți în comparație cu cele din afara sezonului. Aceste alimente de sezon sunt cultivate în perioada optimă, permițându-le să crească în mod natural, rezultând astfel produse dense în nutrienți. Produsele din afara sezonului trebuie să călătorească mult pentru a ajunge în supermarketuri și apoi să fie cumpărate de consumatori. Din acest motiv, se folosesc substanțe chimice artificiale, cum ar fi conservanții și pesticidele, pentru a preveni deteriorarea în timpul transportului și pentru a prelungi durata de depozitare.
Gustul
Alimentele de sezon au un gust mai bun, deoarece sunt cultivate în mod optim, producând un produs mai copt și mai dulce. Deoarece produsele cresc în mod natural și din abundență, nu este nevoie de utilizarea de substanțe chimice artificiale pentru a prelungi durata de depozitare; aceste substanțe chimice interacționează cu aroma și nutrienții. În plus, produsele nu ar fi călătorit prea mult, ceea ce maximizează prospețimea și aroma.
Citește și:
- Casa „La Mița Biciclista” își deschide porțile. La ce evenimente vei putea participa
- A început Romanian Creative Week. Ce surprinze aduce cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti
- Simona Halep este acuzată pentru a doua oară că încalcă regulile antidoping
Partenerii noștri