• Semne pot fi modificări ale greutăţii, modificări ale pielii, infecţii bacteriene repetate
  • Un studiu recent susține că alcoolul este mai periculos și decât drogurile
  • Până şi o singură picătură de alcool reduce dimensiunea creierului, arată un studiu Oxford

Alcoolul a devenit un mecanism de luptă în pandemie, asta arată un studiu realizat de cercetătorii britanici. Anul trecut, în UK, aproximativ 7.400 oameni au murit din cauza consumului de alcool.

Maria Ene are 20 de ani este studentă şi locuieşte în Bucureşti. Ea spune că în pandemie a participat la mai multe petreceri restrânse, organizate acasă de prietenii ei.

Maria Ene, studentă: „Cu siguranţă am băut mai mult decât înainte. Pot să zic că s-au dublat numărul de zile în care beam pe săptămână. Nu pot să zic schimbări fizice, însă m-am simţit de câteva ori mult mai tristă decât de obicei.”

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Un studiu OMS spune că după fumat şi hipertensiunea arterială, alcoolul este al treilea factor la nivel mondial de risc de boală şi moarte prematură.

Cum te avertizează corpul tău atunci când bei prea mult?

Specialiştii spun că primele semnale apar la nivel psihic prin lipsă de concentrare, anxietate şi depresie. După care apar cele fizice: modificări în greutate, modificări ale pielii, infecţii bacteriene repetate şi vânătăi uşoare.  

Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru: „Primele semne sunt cele legate de nervozitate, iritabilitate, irascibilitate, uneori chiar agresiune. Afectarea fizică gravă apare după ani de zile de consum şi bineînțeles contează şi cantitatea dar contează foarte mult şi frecvenţa.”

Situaţia nu este roz nici în România care se poziţionează de ani buni pe primele locuri în topul ţărilor din lume cu cei mai mulţi consumatori de alcool. Şi să nu uităm că în aceste date nu este inclusă cantitatea mare de alcool care este produsă în fiecare gospodărie de la ţară.