• Vorbim și despre disconfort termic deosebit de accentuat.
  • În zonele de câmpie și de deal, indicele temperatură-umezeală depășește pragul critic de 80 de unități.
  • Consumaţi apă din abundenţă, chiar dacă nu simţiţi sete.

România se confruntă cu temperaturi ridicate, de peste 40 de grade în mai multe zone din țară. Codul roșu de caniculă te face să apelezi la aerul condiționat, cel mai bun prieten în aceste zile călduroase. Dar nu este cea mai bună soluție pentru sănătatea ta.

Vorbim și despre disconfort termic deosebit de accentuat. În zonele de câmpie și de deal, indicele temperatură-umezeală depășește pragul critic de 80 de unități. Vom avea și nopți tropicale, cu temperaturi care nu vor coborî sub 20 de grade.

Consumaţi apă din abundenţă, chiar dacă nu simţiţi sete. Evitaţi băuturile alcoolice, cafeaua şi sucurile carbogazoase, deoarece acestea pot contribui la deshidratare.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Vara este considerată a fi trei luni de relaxare. Unii consideră să stea liniștiți, în pat, să mănânce, dar mănâncă de parcă nu au mâncat în viața lor. Acolo este și cea mai mare problemă și, de aceea, mulți oameni în timpul verii ajung la spitale pentru că au probleme foarte mari. În primul rând, intoxicații cu alimente. Nu se alimentează bine, mănâncă foarte mult, beau foarte mult, mai ales după ce ies de pe plajă, merg și mănâncă orice”, a explicat Nikos Razis Koudunis, medic în Atena, la Aleph News.

Citește și