• O echipă de oameni de ştiinţă din Japonia a constatat că bolile gingivale şi pierderea dinţilor au fost legate de micşorarea unei anumite zone din creier.
  • Cercetătorii japonezi au studiat 172 de persoane cu o vârstă medie de 67 de ani care nu aveau probleme de memorie la începutul cercetării.
  • Aceste rezultate evidenţiază importanţa păstrării sănătăţii dinţilor şi nu doar a păstrării dinţilor.

Dacă ai grijă de dinți…află că în același timp ai grijă și de creier. O echipă de oameni de știință din Japonia a constatat că bolile gingivale şi pierderea dinților au fost legate de micșorarea unei anumite zone din creier.

Tatiana Beliuță, editor Aleph News, îți spune mai multe despre acest subiect.

Cercetătorii japonezi au studiat 172 de persoane cu o vârstă medie de 67 de ani care nu aveau probleme de memorie la începutul cercetării. Participanţii au fost supuşi unor examene dentare şi au făcut teste de memorie la începutul studiului. De asemenea, participanţilor li s-au efectuat examinări cerebrale
imagistice. Aceeași examinare a avut loc patru ani mai târziu.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Ulterior, cercetătorii au descoperit că numărul de dinți şi cantitatea de afecțiuni gingivale au fost legate de modificările creierului.

Este vorba despre o zonă a creierului, care controlează gândirea şi memoria. Așadar, persoanele cu afecţiuni gingivale severe aveau o rată de 1,3 ani de îmbătrânire a creierului. Aceste rezultate evidenţiază importanţa păstrării sănătăţii dinţilor şi nu doar a păstrării dinţilor. Sunt necesare mai multe studii pe grupuri mai mari de persoane pentru a lua în considerare aceste rezultate.

Citește și