• În 2023, Administrația Națională a Produselor Medicale din China a aprobat intrarea pe piață a 21 de medicamente pentru copii, dintre care aproximativ o treime au avut o prioritate pentru intrarea accelerată.
  • Din 2019, administrația a aprobat un total de 271 de medicamente pentru copii, intensificându-și sprijinul pentru cercetare și dezvoltare, precum și pentru procedurile de revizuire și aprobare.
  • Administrația a implementat o regulă de încercare pentru a îmbunătăți siguranța utilizării clinice a medicamentelor pentru copii și se angajează să continue facilitarea procesului de aprobare și protecția drepturilor de proprietate intelectuală.

Administrația Națională a Produselor Medicale din China a anunțat sâmbătă că a aprobat intrarea pe piață a 21 de medicamente pentru copii în acest an, aproximativ o treime fiind prioritară pentru intrarea accelerată.

În ultimii ani, Administrația și-a intensificat sprijinul politic pentru cercetare și dezvoltare (R&D), aprobare și producție de medicamente pentru copii, rezultând aprobări de intrare pe piață pentru un număr tot mai mare de medicamente.

Statisticile arată că, din 2019, Administrația a aprobat 271 de medicamente pentru copii.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Pentru a aborda utilizarea clinică a medicamentelor pentru copiii cu nevoi urgente, Administrația a menținut un contact strâns cu instituțiile de cercetare și dezvoltare pentru a accelera activitățile conexe, în timp ce dând undă verde procedurilor de revizuire și aprobare.

În plus, pentru a îmbunătăți siguranța utilizării clinice a medicamentelor pentru copii, Administrația a emis o regulă de încercare care reglementează informațiile specifice copiilor, care ar trebui adăugate la prospectele medicamentelor aprobate aferente.

Administrația a declarat că va continua să depună eforturi pentru a asigura furnizarea de medicamente pentru copii, angajându-se să implementeze politici preferențiale mai mari pentru a facilita revizuirea și aprobarea acestor medicamente și să intensifice protecția drepturilor de proprietate intelectuală aferente.

De asemenea, a promis eforturi pentru a oferi mai multe îndrumări tehnologice companiilor de cercetare și dezvoltare, asigurându-se că cerințele speciale, cum ar fi siguranța și adecvarea pentru copii, sunt luate în considerare pe deplin în procesele de cercetare și dezvoltare.

Citește și