• Mulți dintre noi ne bazăm pe astfel de pastile pentru a ne lua doza zilnică de vitamine și minerale, dar uneori acestea pot interacționa între ele – și nu într-un mod bun.
  • Acestea reprezintă, de asemenea, o modalitate bună de a suplini orice deficiențe pe care le putem avea.
  • Ambele sunt oligoelemente, ceea ce înseamnă că organismul are nevoie doar de cantități mici din ele.

Suplimentele sunt importante, mulți dintre noi bazându-se pe ele pentru a obține doza zilnică de vitamine și minerale. Pe lângă beneficiile generale pentru sănătate, acestea reprezintă, de asemenea, o modalitate bună de a suplini orice deficiențe pe care le putem avea – care pot deveni grave, cu consecințe de lungă durată.

Dar, uneori, consumul acestor pastile poate interacționa între ele – și nu într-un mod bun – așa că merită să verificăm dacă există probleme înainte de a le lua. Acesta este cu siguranță cazul suplimentelor de zinc și cupru, pe care institutele de sănătate recomandă să le luăm la două ore distanță.

Ambele sunt oligoelemente, ceea ce înseamnă că organismul are nevoie doar de cantități mici din ele. Cu toate acestea, ele sunt totuși vitale pentru funcționarea organismului. Zincul ajută la crearea ADN-ului, la creșterea celulelor și la susținerea sistemului imunitar. Este deosebit de important în timpul copilăriei, adolescenței și sarcinii, deoarece ajută celulele să crească și să se înmulțească.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Ce spun experții

Cuprul ajută la producerea de energie pentru organism, precum și la descompunerea și absorbția fierului. De asemenea, construiește celulele roșii din sânge, țesutul conjunctiv și susține dezvoltarea creierului. Cei mai mulți dintre noi reușim să obținem suficient zinc și cupru prin intermediul alimentației noastre. Cu toate acestea, unii pot avea probleme de absorbție, astfel că au nevoie de suplimente. Dacă acesta este cazul, aceste suplimente trebuie luate separat.

Clinica Mayo spune: „Nu lua suplimente de zinc și suplimente de cupru, fier sau fosfor în același timp. Cel mai bine este să se depărteze dozele acestor produse la două ore distanță, pentru a obține beneficii complete de la fiecare supliment alimentar.”

Acest lucru este susținut de experții în sănătate și wellness de la The Healthy, care spun: „Este posibil să apelezi la acest mineral pentru a te ajuta să împiedici sau să scurtezi durata răcelilor obișnuite, dar trebuie să știi că zincul interferează cu absorbția cuprului. Unii oameni trebuie să ia cupru din cauza unor afecțiuni care provoacă deficiență de cupru.”

„Dacă trebuie să iei cupru și zinc, distanțează-le pe cele două cu cel puțin două ore”, a declarat Dr. Cooperman pentru The Healthy.

„Dozele mari de zinc luate pe termen lung (50 mg sau mai mult pe zi timp de 10 săptămâni sau mai mult) pot provoca, de asemenea, deficiență de cupru.”

Școala de Sănătate Publică de la Harvard avertizează, de asemenea, împotriva consumului de prea mult zinc. „Excesul de zinc poate interfera cu absorbția fierului și a cuprului”, spune aceasta.

„Dozele mari pot provoca, de asemenea, greață și chiar vărsături. Prin urmare, este important să nu se ia suplimente de zinc decât dacă se știe că dieta este săracă în alimente care conțin zinc sau dacă se confirmă o deficiență de zinc.”

Simptomele unei deficiențe de cupru includ:

  • Boală
  • Oboseală și slăbiciune
  • Oase slabe și fragile
  • Dificultăți de mers
  • Probleme cu memoria și învățarea
  • Sensibilitate la frig
  • Piele palidă
  • Pierderea vederii.

Semnele unei deficiențe de zinc includ:

  • Rănile care nu se vindecă
  • Pierdere inexplicabilă în greutate
  • Diareea
  • Lipsa de vigilență
  • Scăderea simțului mirosului și al gustului
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Răni deschise pe piele.

Vitaminele – ce fac și în ce alimente se găsesc

– A (Retinol): Susține vederea, pielea, creșterea oaselor și a dinților, imunitatea și reproducerea. Se găsește în: Mango, morcovi, dovleac butternut, dovleac, broccoli și ficat de vită.

– B1 (Tiamina): Susține metabolismul energetic și funcția nervoasă. Se găsește în: Pepene verde, roșii, spanac, lapte de soia, șuncă slabă, cotlete de porc și semințe de floarea-soarelui.

– B2 (Riboflavină): Susține metabolismul energetic, vederea normală și sănătatea pielii. Se găsește în: Spanac, broccoli, ciuperci, lapte, ouă, ficat, stridii și scoici.

– B3 (Niacina): Susține metabolismul energetic, sănătatea pielii, sistemul nervos și sistemul digestiv. Se găsește în: Spanac, cartofi, roșii, carne tocată slabă de vită, piept de pui, creveți, ton (conservat în apă) și ficat.

– B12: Folosit în sinteza celulelor noi, ajută la descompunerea acizilor grași și a aminoacizilor, susține menținerea celulelor nervoase. Se găsește în: Lapte, carne, carne de pasăre, pește, ouă și crustacee.

– B6 (piridoxină): Metabolismul aminoacizilor și al acizilor grași, producția de celule roșii din sânge. Se găsește în: Banane, pepene verde, roșii, cartofi, broccoli, spanac, piept de pui și orez alb.

– C (Acid ascorbic): Folosit în sinteza de celule noi, ajută la descompunerea acizilor grași și a aminoacizilor, susține întreținerea celulelor nervoase. Se găsește în: Mango, portocală, lămâie, grapefruit, căpșuni, kiwi, spanac, broccoli, ardei roșu și roșii.

– D: Promovează mineralizarea oaselor. Se găsește în: Lapte, gălbenuș de ou, ficat, pește gras și lumina soarelui.

– E: Antioxidant, reglarea reacțiilor de oxidare, susține stabilizarea membranei celulare. Se găsește în: Avocado, cod, creveți, tofu, grâu și semințe de floarea-soarelui.

– K: Sinteza proteinelor de coagulare a sângelui, reglează calciul din sânge. Se găsește în: Spanac, broccoli, varză de Bruxelles, legume cu frunze verzi și ficat.

– Folat: Susține sinteza ADN și formarea de noi celule. Se găsește în: Tomate, broccoli, spanac, sparanghel, fasole verde și mazăre cu ochi negri.

– Biotina: Metabolismul energetic, sinteza grăsimilor, metabolismul aminoacizilor, sinteza glicogenului. Se găsește în: O gamă largă de alimente…

– Acid pantotenic: Susține metabolismul energetic. Se găsește în: O gamă largă de alimente.

Citește și

Administrația americană pentru alimente și medicamente aprobă spray-ul nazal al Pfizer pentru migrene

STUDIU. De ce nu trebuie să iei medicamente imediat cum ai febră. Legătura dintre febră şi infecţii

Bacteriile intestinale – cheia tratamentului pentru cancer?