• Colegiul Medicilor le interzice dentiștilor promovarea pe social media.
  • Dentiștii au la dispoziție 30 de zile ca să se conformeze cerințelor.
  • Stomatologii care continuă se se promoveze online primesc avertisment.
  • Dentiștii care încalcă legea nu vor practica între o luna sau un an.

Facebook își închide ușile pentru reclamele dentiștilor din Iași. Stomatologii nu mai au voie să-și promoveze serviciile în online – au primit 30 de zile să-și regândească postările. Colegiul Medicilor Stomatologi din Iași le interzice dentiștilor postările pe social media cu pachetele promoționale sau orice altă formă de publicitate – au luat această decizie ca să existe egalitate între afacerile mari și cele mici.

Dentiștii care încalcă această lege, vor primi la început un avertisment, apoi interdicția de a lucra între o lună și un an și în cel mai rău caz pot fi excluși din Colegiul Medicilor Stomatologi.

Să fii stomatolog înseamnă în primul rând să fii medic. Informarea este ok, dar reclama nu, pentru că este foarte greu de înțeles pentru un pacient. Când vede dinți frumoși și prețuri mici, e fermecat, însă un discount mare înseamnă ori un rabat la calitate, ori că prețul inițial era exagerat. Nu există cale de mijloc, a spus Laura Ghibu, stomatolog.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Colegiul amenință cu sancțiuni disciplinare severe. Medicii stomatologi sunt avertizați că au la dispoziție 30 de zile, începând cu data de 17 iunie 2024, pentru a se conforma cerințelor de publicitate prevăzute de Codul Deontologic.

Printre abaterile specificate se numără oferirea de reduceri la serviciile stomatologice într-o anumită perioadă și publicitatea realizată prin intermediul evenimentelor publice sau social media, adică rețele gen Facebook. Încălcarea acestor prevederi poate atrage sancțiuni disciplinare severe, inclusiv mustrare, avertisment, vot de blam, interdicția de a practica pe o perioadă de la o lună la un an, sau chiar retragerea calității de membru al CMSR.

Citește și