• Directorul AstraZeneca din SUA asigură că vaccinul antiCovid este sigur
  • Posibilele reacţii adverse ale vaccinului AstraZeneca vor fi uşoare
  • AstraZeneca produce trei miliarde de doze de vaccin

45 de zile a fost suspendată testarea în Statele Unite a vaccinului anti-covid produs de AstraZeneca. Tot ce se știe până acum este că unul dintre pacienţii care participa la faza a treia a testării vaccinului a dezvoltat o afecţiune neurologică după vaccinare. Americanii, care au una dintre cele mai restrictive politici de autorizare a medicamentelor, au permis reluarea testării şi spun că vor demonstra că vaccinul este eficient înainte de sfârşitul anului. Americanii mai promit și că vaccinul nu va avea efecte adverse importante.

Ruud Dobber, preşedintele unităţii americane AstraZeneca: „Cred că există o responsabilitate comună a guvernelor din întreaga lume şi a industriei să fie cât mai transparente posibil în ceea ce priveşte siguranţa şi potenţialele efecte secundare. Ştim că vaccinurile au efecte secundare. O să te doară puţin braţul. Unii pacienţi vor face o febră uşoară. Şi cred că este foarte important să explicăm asta. Dar, la fel, desigur, foarte important este să arătăm şi avantajul vaccinării”

AstraZeneca produce trei miliarde de doze de vaccin. Este posibil ca o parte dintre acestea să ajungă şi la noi, via Comisia Europeană, care a rezervat 300 de milioane de doze.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE