DSP București recomandă închiderea restaurantelor și interzicerea evenimentelor cu peste 50 de persoane. Decizia va fi luată marți

DSP recomandă închiderea restaurantelor și interzicerea evenimentelor cu peste 50 de persoane. Decizia va fi luată marți Sursa Foto: Profimedia
  • DSP recomandă închiderea restaurantelor şi interzicerea evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane. 
  • O decizie în acest sens va fi luată marţi de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Recomandările vin după ce rata de infectări din Bucureşti ar fi trecut de pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Ceea ce anunţa premierul Ludovic Orban zilele trecute pare tot mai aproape de realitate. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a înaintat mai multe recomandări pentru Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, iar una dintre acestea este închiderea restaurantelor.

În plus, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să decidă dacă evenimentele private cu mai mult de 50 de participanţi vor fi interzise. 

Măsurile vin după ce în Bucureşti s-ar fi depăşit pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, criteriul în funcţie de care se ia decizia închiderii localurilor. 

Controversele apar când vine vorba de rata reală de incidenţă în Bucureşti, în condiţiile în care nu se ştie exact câţi oameni locuiesc în capitală. 

La Iaşi, restaurantele, cinematografele, teatrele şi cazinourile se închid cel puţin o săptămână din cauza înmulţirii numărului de cazuri de COVID-19. Decizia a fost luată astăzi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.