Dublin introduce noi restricții, pentru a evita răspândire infecțiilor de COVID-19

Dublin introduce noi restricții, pentru a evita răspândire infecțiilor de COVID-19 Sursa: Profimedia
  • Restricțiile intră în vigoare de sâmbătă
  • Adunările care au loc în interior sunt limitate la șase persoane, iar cele din exterior, la 15
  • Locuitorii Dublinului sunt sfătuiți să limiteze plimbările în afara capitalei

Guvernul irlandez a anunțat ieri o înăsprire a restricțiilor la Dublin, pentru a doua oară într-o săptămână, pentru a evita apariția de cazuri noi de coronavirus, scrie Le Figaro.

După ce a amânat marți redeschiderea pub-urilor care servesc doar băuturi, în Capitală – care a devenit epicentrul epidemiei din Irlanda -, prim-ministrul Micheal Martin a indicat că doar puburile și restaurantele care servesc mâncare la pachet vor putea rămâne deschise, ceilalți trebuind să se mulțumească cu livrări la domiciliu.

Noile restricții vor intra în vigoare la miezul nopții sâmbătă (23:00 GMT vineri) pentru o perioadă de cel puțin trei săptămâni.

Aici, în capitala noastră, în ciuda celor mai bune eforturi ale locuitorilor din ultimele săptămâni, suntem într-o situație foarte periculoasă„, a declarat premierul irlandez, în timpul unei declarații adresate națiunii difuzată de televiziunea publică RTE.

Fără o nouă măsură decisivă, există un risc foarte real ca Dublin să revină în cele mai grave zile ale acestei crize„, a adăugat el.

Noile restricții includ, de asemenea, limitarea întâlnirilor la domiciliu la maximum șase persoane. Toate celelalte adunări care au loc în interior sunt interzise.

Sunt limitate la 15 persoane întâlnirile în aer liber. Vizitele la casele de bătrâni sunt suspendate. Locuitorii din Dublin, care are 1,3 milioane de locuitori, sunt, de asemenea, încurajați să își limiteze călătoriile în afara capitalei.