După șapte luni de așteptare și două inaugurări, spitalul mobil de la Iași a primit doar doi pacienți

Promis, inaugurat de două ori şi mult aşteptat, spitalul mobil de la Iaşi a primit primii pacienţi: două femei de 52, respectiv 78 de ani. Asta în condițiile în care spitalul de Boli Infecțioase din Iași e plin. 24 de paturi la ATI pot primi pacienţi abia după ce se va demonstra că staţia de oxigen face faţă. Practic, e la un sfert din capacitate acum, având în vedere că iniţial s-a spus că spitalul are 256 de paturi, dintre care 103 de ATI.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: „Avem în momentul de faţă pregătită o zonă pentru 30 de paturi de confirmaţi, forme uşoare şi forme medii  şi am pregătit 24 de paturi de terapie intensivă. În zona de terapie intensivă încă aşteptăm proba de funcţionare a staţiilor de oxigen. Le-am pus în funcţie merg de ceva timp. Vrem să vedem că şi rezistă.”

Ministrul Nelu Tătaru anunţa că la spital vor fi transferați mulți pacienți de la celelate instituții medicale din zonă. Nu s-a întâmplat chiar așa. Deși la Iaşi nu era niciun loc liber la confirmaţi, iar numărul celor pozitivi a ajuns ieri la 176. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: „Acest spital a fost achiziţionat ca un spital de campanie ROL3, când ne adaptăm la patologia SARS-CoV-2 aceste paturi  nu mai pot fi acelaşi număr şi vom veni la 150 în condiţiile în care operaţionalizăm 48 de paturi de ATI, în primă fază 24.” 

Exit mobile version