„Efectul Draghi”. O declarație a premierului italian a crescut rezervările pentru vaccinare

mario draghi gesticuland Mario Draghi. Foto: Hepta
  • După cuvintele puternice folosite de premierul Mario Draghi, multe regiuni ale Italiei înregistrează un adevărat boom de rezervări la imunizare.
  • „Trebuie să ne vaccinăm, invitaţia la nevaccinare este invitaţie la moarte”, a spus premierul italian.

A folosit cuvinte puternice şi au avut efectul dorit, scrie La Stampa despre declaraţia premierului Mario Draghi: „Trebuie să ne vaccinăm, invitaţia la nevaccinare este o invitaţie la moarte”.

Obligativitatea, începând cu 6 august, a certificatului verde pentru o serie de activităţi (de la baruri şi restaurante în interior la piscine şi săli de sport, cinematografe şi teatre) a determinat mii de oameni să apeleze la centrele de vaccinare.

Lombardia a avut joi 49.000 de rezervări.

„Aderarea la campania de vaccinare este în creştere, ieri au rezervat aproximativ 49.000 de cetăţeni, faţă de 28.369 miercuri şi 17.412 joi”, a anunţat ministrul sănătăţii al regiunii Lombardia, Letizia Moratti: „Pentru a răspunde noilor cereri, vor fi disponibile încă 100.000 de locuri noi pentru primele doze, de astăzi până la sfârşitul lunii august”.

Şi în Piemont solicitările s-au dublat.

„Deciziile Guvernului au avut ca efect, chiar şi în Piemont, dublarea efectivă a cererilor de vaccinare”, a spus preşedintele regiunii, Alberto Cirio.

Potrivit guvernatorului din Veneto, Luca Zaia, dacă în ultima săptămână (11-14 iulie) creşterea numărului de persoane care fac rezervare era de 6-7.000 pe zi, în ultimele două zile, Veneto a înregistrat o creştere substanţială a rezervărilor, care a atins 13.000 joi şi a depăşit 20.000 azi.

Cererile cresc şi în Campania. Media zilnică era de 4-5.000 de rezervări, în ultimele câteva săptămâni, iar de joi a avut loc un boom, ziua încheindu-se cu 10.000 noi solicitări.