• După cuvintele puternice folosite de premierul Mario Draghi, multe regiuni ale Italiei înregistrează un adevărat boom de rezervări la imunizare.
  • „Trebuie să ne vaccinăm, invitaţia la nevaccinare este invitaţie la moarte”, a spus premierul italian.

A folosit cuvinte puternice şi au avut efectul dorit, scrie La Stampa despre declaraţia premierului Mario Draghi: „Trebuie să ne vaccinăm, invitaţia la nevaccinare este o invitaţie la moarte”.

Obligativitatea, începând cu 6 august, a certificatului verde pentru o serie de activităţi (de la baruri şi restaurante în interior la piscine şi săli de sport, cinematografe şi teatre) a determinat mii de oameni să apeleze la centrele de vaccinare.

Lombardia a avut joi 49.000 de rezervări.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

„Aderarea la campania de vaccinare este în creştere, ieri au rezervat aproximativ 49.000 de cetăţeni, faţă de 28.369 miercuri şi 17.412 joi”, a anunţat ministrul sănătăţii al regiunii Lombardia, Letizia Moratti: „Pentru a răspunde noilor cereri, vor fi disponibile încă 100.000 de locuri noi pentru primele doze, de astăzi până la sfârşitul lunii august”.

Şi în Piemont solicitările s-au dublat.

„Deciziile Guvernului au avut ca efect, chiar şi în Piemont, dublarea efectivă a cererilor de vaccinare”, a spus preşedintele regiunii, Alberto Cirio.

Potrivit guvernatorului din Veneto, Luca Zaia, dacă în ultima săptămână (11-14 iulie) creşterea numărului de persoane care fac rezervare era de 6-7.000 pe zi, în ultimele două zile, Veneto a înregistrat o creştere substanţială a rezervărilor, care a atins 13.000 joi şi a depăşit 20.000 azi.

Cererile cresc şi în Campania. Media zilnică era de 4-5.000 de rezervări, în ultimele câteva săptămâni, iar de joi a avut loc un boom, ziua încheindu-se cu 10.000 noi solicitări.