• Pfizer a fost primul ser care a primit aprobare pentru vaccinarea copiilor.
  • Până pe 25 iunie au fost vaccinate 142.000 de persoane între 12 şi 19 ani.

Astăzi aşteptăm aprobarea celui de-al doilea vaccin pentru copii cu vârste între 12 şi 15 ani. Vaccinul Pfizer a fost primul care a primit undă verde din partea EMA la sfârşitul lui mai, pentru vaccinarea celor care intră în această categorie de vârstă.

Eugenia Deaconu este mama lui David. Crede că vaccinarea copiilor o să ajute la oprirea răspândirii virusului.

„Eu mi-aş vaccina copilul pentru că aş vrea să îi ofer libertatea de a interacţiona cu colegii, de a merge în tabere. Este la o vârstă la care socializarea este cheia dezvoltării personale”, a spus Eugenia Deaconu, mama lui David.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Sandra Alexiu este medic de familie şi şi-a vaccinat băiatul încă din prima zi a campaniei pentru această grupă de vârstă.

„Mă aude zilnic că vorbesc despre vaccinare, n-a fost niciun fel de problemă să vină. Eu nu aveam cum să îl oblig, e destul de mare, aşa că dorinţa a venit de la el de data asta”, a spus Sandra Alexiu.

„Pentru mine, vaccinul este ca un portal, dacă pot să zic aşa, către o viaţă normală”, a spus fiul Sandrei Alexiu.

Bianca are 15 ani şi a hotărât să se vaccineze. Spune că nu i-a fost frică: „Vreau să merg în Grecia două săptămâni, fix la o zi după cele 10 zile şi mă ajută foarte mult vaccinul. Cu cât mai multe persoane vaccinate, cu atât se termină pandemia mai repede şi aşa o să fie totul mai ok”.

Valeriu Gheorghiţă spune că, deşi copiii nu reprezintă o grupă de risc, e important ca toţi membrii familiei să fie imunizaţi.

„Nu avem o acoperire vaccinală foarte ridicată la categoria de grupe de vârstă vulnerabile, tocmai de aceea este important să promovăm acest concept al imunizării de la nivelul fiecărei familii, să creăm acest cluster imun, acestă barieră imunologică”, a declarat Valeriu Gheorghiță.