• Te doare la propriu că mii de doctori pleacă în fiecare an din țară.
  • De asta aștepți tu cu orele când ajungi la camera de gardă.
  • Culmea, mulți nu emigrează prea departe.


În Ungaria, 70% dintre medicii străini sunt români. Dotările din spitale și salariile bune pun însă Franța și Germania în topul destinațiilor de exod.

Camelia, plecată din țară acum nouă ani, imediat după ce a terminat Medicina, nu regretă mutarea. A simțit că acasă, la Craiova, nu era nevoie de un doctor tânăr ca ea…

Camelia Andre, medic român care lucrează în Martinica: Varianta cea mai uşoară a fost să plec în Franţa. Au aparatură. În funcţie de ceea ce faci, eşti valorizat sau nu. În România, asta nu prea există.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Camelia câştigă cel puţin dublu faţă de colegii ei din țară. Și nu ar mai reveni în România.

Generația de acum a studenților de la Medicină nu mai visează însă la Occident. Andra devine medic la anul, în același oraș din care a plecat Camelia. Și vede lucrurile total diferit.

Andra Dindiri, studentă la UMF Craiova: Vreau să rămân la noi în ţară. Consider că şi ţara noastră are nevoie de medici. Şi noi dispunem de aparatura necesară şi de materialele necesare să învăţăm meseria aceasta.

E mare nevoie ca Andra și colegii ei de generație să rămână în țară. Din spitale și din cabinetele medicilor de familie lipsesc peste 10.000 de doctori.