• Dr. Anthony Fauci a fost spitalizat din cauza virusului West Nile, iar acum se recuperează acasă.
  • Virusul este transmis prin mușcătura țânțarilor infectați și este principala cauză a bolilor transmise de țânțari în SUA.
  • Virusul poate provoca febră, dureri de corp, diaree și, în cazuri severe, complicații neurologice.
  • Aproximativ 1 din 150 de persoane infectate pot dezvolta boli grave, inclusiv umflarea creierului sau deces.
  • Dr. Fauci a fost o figură proeminentă în sănătatea publică și a condus Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase înainte de a se alătura Universității Georgetown după pensionare.

Dr. Anthony Fauci a fost internat în spital, după ce a fost testat pozitiv la virusul West Nile. Fauci a petrecut șase zile în spital, dar a fost externat, iar acum se recuperează acum acasă. Un purtător de cuvânt a spus că se așteaptă să se refacă complet, scrie ABC News.

Virusul West Nile se transmite în principal la oameni prin înțepătura unui țânțar infectat. Este principala cauză a bolilor transmise de țânțari în Statele Unite continentale.

În timp ce aproximativ 80% dintre cei infectați nu prezintă simptome, aproximativ 20% pot dezvolta simptome ușoare, cum ar fi febră, durere de cap, dureri corporale și erupții cutanate. În cazuri rare, virusul poate duce la boli neurologice severe, cum ar fi meningita sau encefalita, în special la vârstnici sau la cei cu sistem imunitar slăbit.

Recomandări

AVIZE AMATORILOR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL

În prezent, nu există vaccinuri sau tratamente specifice pentru virusul West Nile, iar tratamentul se concentrează în general pe ameliorarea simptomelor. Măsurile preventive includ utilizarea repelentului de insecte și evitarea zonelor cu o populație mare de țânțari.

Citește și