Focar de infecție în Franța, după ce un tânăr infectat cu COVID-19 a participat la o petrecere. Clubul, închis pentru două luni

Focar de infecție în Franța, după ce un tânăr infectat cu COVID-19 a participat la o petrecere. Clubul, închis pentru două luni Sursa Foto: Profimedia
  • Focar de infecție în Franța, în urma unei petreceri supra-aglomerate.
  • 72 de persoane s-au infectat cu COVID-19, iar totul a pornit de la un tânăr de 19 ani, infectat deja.
  • Clubul Hacienda, unde a fost depistat focarul, a fost închis pentru două luni.

Hacienda este un bar dintr-un resort din Franța în care s-a pornit un adevărat focar de infecție cu coronavirus, relatează Reuters.

Unul dintre tinerii aflați la petrecere, în vârstă de 19 ani, s-a simțit rău, acuzând o durere de cap și a plecat mai devreme. Trei zile mai târziu, acesta a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Ce a urmat nu este greu de imaginat: medicii au depistat 72 de cazuri pozitive. Barul a fost închis pentru două luni, iar plaja din zonă se va închide, de acum înainte, la ora 21:00.

Autoritățile au pornit o campanie de testare în masă și le-au cerut insistent tinerilor să reducă nivelul de socializare.

Petrecerile în vremea pandemiei sunt surse de focare cu COVID-19

Sâmbătă noaptea, Hacienda era împânzit de tineri care dansau pe ritmuri de muzică hip-hop și pop, cu berile și telefoanele în mână. Doar stroboscoapele luminau barul, în culori de roșu și albastru, iar tinerii petreceau fără frică unei posibile infectări.

Imaginile au fost surprinse în clipuri filmate cu telefonul, însă Reuters nu a reușit să identifice veridicitatea acestora. Totuși, cadrele medicale au afirmat că petrecerea nu respecta nicio măsură de siguranță.

Petrecerile în vremea pandemiei par să devină un trend la nivel global, consecința acestora fiind focarele de infecție la care petrecăreții nu se gândesc în momentul în care aleg să frecventeze locuri aglomerate.

Petrecerile de țin lanț și în Barcelona, nordul Franței sau chiar Germania. Aici au fost depistate alte focare de infecție, în locuri în care tinerii petrec, uitând de măsurile de siguranță și de restricții, arătându-se neînfricați în fața virusului.

Spania, de exemplu, a impus restricții în cluburi: distanțarea socială este obligatorie pe ringul de dans, iar numărul de persoane care pot participa la evenimente sau petreceri este unul limitat.

În Catalonia, cea mai afectată zonă din Barcelona, și-a închis cluburile săptămâna trecută și a impus închiderea localurilor la miezul nopții.

Mai mult, au stabilit ca tinerii care participă la activități aglomerate în aer liber, care presupun consumul masiv de băutură, să fie amendați cu suma de 15.000 de euro.

În Hamburg nu se mai vinde alcool în magazine după ora 20:00.