Fotbalistul brazilian Pele s-a vaccinat împotriva COVID-19 la 80 de ani. „E o zi de neuitat!”

Pele vaccinat Sursa foto: Instagram
  • Fotbalistul brazilian Pele s-a vaccinat împotriva COVID-19 la 80 de ani
  • „Astăzi este o zi de neuitat. Am primit vaccinul!” a scris Pele pe contul său de Instagram
  • Pele s-a autoizolat la casa sa din Sao Paulo de la începutul pandemiei

Marele fotbalist brazilian Pele, în vârstă de 80 de ani, a primit marți vaccinul anti-COVID-19, moment pe care l-a descris drept „de neuitat”, relatează France 24. Fotbalistul i-a îndemnat pe toți să nu lase garda jos în fața virusului mortal.

„Astăzi e o zi de neuitat. Am primit vaccinul!” a scris pe contul său de Instagram bărbatul, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor.

„Pandemia nu s-a terminat. Trebuie să rămânem disciplinați pentru a salva vieți, deoarece mulți oameni nu au fost încă vaccinați”, a scris el și a susținut purtarea măștilor, distanțarea socială și spălarea mâinilor ca măsuri de protecție împotriva virusului.

„Aceasta (pandemia) va trece dacă ne gândim unul la altul și ne ajutăm reciproc”, a spus Pele.

Echipa de presă a lui Pele nu a răspuns la întrebările despre ce vaccin i-a fost administrat și dacă a fost prima sau a doua doză.

Singurul jucător care a câștigat trei Cupe Mondiale – în Suedia în 1958, Chile în 1962 și Mexic în 1970 – s-a autoizolat la casa sa din Sao Paulo de la începutul pandemiei. În Brazilia au murit peste 255.000 de persoane din cauza virusului.

Ca octogenar, Pele face parte din populația vulnerabilă. Sănătatea sa s-a deteriorat în ultimii ani și, în ultimele apariții publice a apărut în scaun cu rotile sau suținut de un cadru.