• Francezii au făcut coadă la vaccinare după anunțul făcut de Macron.
  • Unele centre de vaccinare rapidă din Franța ating 300 de persoane pe zi.
  • 42,5% din populația Franței a fost complet vaccinată, 29.201.246 persoane.
  • 54% din populația Franței a avut o singură doză, 36.738.501 persoane.

În Franța, sunt cozi la centrele de vaccinare. Într-un centru comercial din Levallois-Perret, la vest de Paris, oamenii așteptă cu orele să primească serul.

Șeful centrului de vaccinare, Franck Bruneteau, a remarcat creșterea numărului de persoane vaccinate.

„Luni am avut aproximativ 110-120 de persoane care au venit să se vaccineze. Marți, după anunțul președintelui Emmanuel Macron, am avut 210-220 de persoane și numărul continuă să crească. Ieri am ajuns la vârf, cu 310 oameni”, a spus Frank Bruneteau, șeful centrului de vaccinare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Franck Bruneteau spune că această dorință pentru imunizare vine după ce președintele Emmanuel Macron a anunțat că ia în calcul vaccinarea obligatorie pentru toată populația.

„Există într-adevăr o conștientizare de la discursul lui Emmanuel Macron. Vedem că se intensifică odată cu trecerea timpului și ne așteptăm la aproximativ 400-420 de persoane pe zi, în acest weekend”, a mai spus Frank Bruneteau, șeful centrului de vaccinare.

Chloe Dril are 15 ani și a venit să se vaccineze. Dorește să călătorească, iar fără dovada vaccinări, nu poate.

„Marți ne-am dat seama că totul va fi închis pentru noi dacă nu suntem vaccinați, așa că am început să căutăm un centru, dar era plin peste tot. Am observat că pentru cumpărerea biletelor de tren este mult mai complicat dacă nu suntem vaccinați”, a spus chloe Dril.

Conform cifrelor oficiale, 42,5% din populația Franței a fost vaccinată cu schema completă. 54% au primit o singură doză.