• Germania se pregătește de începerea vaccinărilor împotriva noului coronavirus până la sfârșitul anului
  • Ministerul Sănătății din Germania plănuiește să creeze 60 centre speciale pentru vaccinare, pentru a se asigura că vaccinurile sunt păstrate în condiții optime.
  • Compania BioNTech era la un pas de a-i fi aprobat un vaccin

Germania se pregătește de începerea vaccinărilor împotriva noului coronavirus până la sfârșitul anului, a raportat vineri Bild Daily, citat de Reuters.

De asemenea, a solicitat celor 16 landuri ale Germaniei să trimită adrese până pe data de 10 noiembrie, a scris Bild fără a dezvălui sursele.

Conform ziarului Bild, într-o conferință video de la începutul săptămânii, ministrul Sănătății Jens Spahn, care a fost confirmat pozitiv miercuri, a spus că BioNTech – compania germană de biotehnologie dedicată dezvoltării și fabricării imunoterapiei active – era la un pas de a-i fi aprobat un vaccin.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Întrebat când se așteaptă la primele vaccinări, Spahn a răspuns: „Acest lucru s-ar putea întâmpla înainte de sfârșitul anului”.

BioNTech își dezvoltă vaccinul în parteneriat cu Pfizer Inc. Luna trecută, Germania a acordat finanțare de 745 milioane dolari firmelor de biotehnologie BioNTech și CureVac pentru a accelera lucrările la vaccinurile COVID-19 și pentru a extinde capacitatea de producție germană.

Marți, Pfizer și BioNTech au anunțat începerea în Japonia a studiilor clinice combinate de fază I și fază II ale vaccinului lor pe bază de ARN.
Rata infectărilor din Germania a accelerat: datele publicate joi au arătat că numărul de cazuri confirmate a crescut cu peste 10.000 într-o singură zi, pentru prima dată.