Gheorghiţă: S-au vaccinat până acum peste 67% din angajaţii sistemului medical. La final vor fi 85%

Valeriu Gheorghiță: „Următoarea tranșă de vaccin anti-COVID ajunge în România săptămâna aceasta” Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre

Până acum s-au vaccinat împotriva Covid peste 67% dintre angajaţii sistemului medical, spune coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă. Mai sunt programaţi la vaccinare 42.000 de angajaţi, astfel că procentul va urca la 85%. 

Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri seară, la Digi24, că până în 14 ianuarie erau vaccinate 167.000 de persoane din cadrul sistemului de sănătate, din 250.000, ceea ce reprezintă 67,5 %.

Mai sunt programaţi 42.000 de angajaţi ai sistemului medical, astfel că se va ajunge la 85% de persoane vaccinate din prima etapă.

„Este o rată mulţumitoare, mai mult decât ne aşteptam. Reprezintă un mesaj de încredere”, a declarat Gheorghiţă.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a afirmat că se estimează ca în al doilea trimestru, poate sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie, numărul de doze să fie „considerabil mai mare decât se estima”, pentru că la nivelul Comisiei Europene au crescut dozele contractate: „România şi-a asigurat 20 de milioane de doze doar de la Pfizer până în septembrie, asta înseamnă 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie”.

În cele câteva ore în care a funcţionat, vineri, platforma de programare, s-au programat aproximativ 190.000 de persoane programate, a spus medicul, după ce a primit date proaspete.