• Distincția le-a fost acordată celor trei pentru descoperirea Hepatitei C
  • Câștigătorii premiului Nobel pentru Mediciă au fost anunțați azi, la ora 12.30
  • Din 1901 până în prezent, premiul pentru Medicină a fost acordat de 221 ori

Premiul Nobel din 2020 a fost câștigat pentru studiul care a dus la descoperirea virusului hepatitei C. Trei persoane au contribuit la descoperire: Harvey J Alter, Michael Houghton si Charles M Rice.

Există aproximativ 70 de milioane de cazuri la nivel global, însă această cifră este considerată sub cea reală deoarece există multe cazuri neconfirmate oficial.

În 1967, Samuel Blumberg a descoperit virusul hepatic B și a fost recompensat cu premiul Nobel pentru medicină. Hepatita C provoacă aproximativ 400.000 de decese anual.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Valoarea Premiului este de 873.000 de euro, sumă care va fi împărțită de cei 3 câștigători.

Datorită descoperirii făcute de cei trei a putut să fie creat un tratament astfel că hepatita de tip C poate fi vindecată în 95% din cazurile în care pacientul primește tratamentul.

Harvey Alter a demonstrat că un nou virus este responsabil pentru majoritatea cazurilor de hepatită după transfuzie, iar Michael Houghton a reușit să cloneze virusul și a dezvoltat un test de sânge care poate să excludă sângele contaminat. Iar Charles Rice a demonstrat că o moleculă din virus poate să cauzeze infecția și a reușit să reproducă boala observată la oameni.