• Cei cinci pacienți care au supraviețuit căderii de oxigen din TIR-ul de ATI sunt în stare bună
  • Există neconcordanțe între ceea ce povestesc medicii de la Victor Babeș și ceea ce spunea azi-noapte Raed Arafat

Cei cinci pacienți care au supraviețuit căderii de oxigen din TIR-ul de ATI din curtea spitalului Victor Babeș sunt în stare bună, a spus, pentru Aleph News, managerul spitalului, medicul Simin Ayșel Florescu.

Din păcate, cei trei pacienți care și-au pierdut viața nu au avut nicio șansă de supraviețuire. Starea lor era atât de fragilă, încât în cele 10 minute în care au fost ventilați mecanic nu și-au mai putut relua funcțiile vitale.

Medicii de la Spitalul Victor Babeș spun că nicidecum nu poate fi vorba că nu a fost suficient personal medical să intervină, așa cum s-a speculat. Era o linie de gardă specială pentru pacienții din TIR-ul ATI, adică un medic, patru asistente și două infirmiere. În momentul în care s-a dat alarma, au venit și alți medici din spital să ajute la ventilarea pacienților.

Neconcordanțele dintre declarațiile medicilor și cele ale lui Arafat

Există, însă, o neconcordanță între ceea ce povestesc medicii de la Victor Babeș și ceea ce spunea azi noapte Raed Arafat. Secretarul de stat spunea că la 16.25 s-au oprit sistemele de ventilație. Totuși, doctorii susțin că la 5 fără câteva minute s-a declanșat sistemul de avertizare și au intervenit. Deci, ori una dintre orele comunicate nu este corectă, ori s-a intervenit târziu.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

O altă neconcordanță: dacă a sunat la 112 cineva. Medicii spun că da, surse din anchetă spun că nu, dar directorul spitalului spune că a vorbit cu Raed Arafat și s-a asigurat că ambulanțele ajung rapid la fața locului.

Toate aceste declarații sunt puse cap la cap de anchetatori, care încă mai fac audieri, chiar și la spital.