• Produs de AstraZeneca, FluMist este un spray nazal disponibil în SUA din 2003.
  • Acesta este utilizat pentru prevenirea gripei la persoane cu vârste cuprinse între 2 și 49 de ani. 
  • FDA spune că e o inovație importantă în domeniul sănătății și va facilita accesul pentru mai multe persoane.

Dacă simți că răcești, să știi că nu mai trebuie să mergi la doctor, cel puțin nu peste ocean. În SUA a fost aprobat primul vaccin antigripal care poate fi administrat chiar de acasă, fără ajutorul medicilor.

Vestea bună e că va putea fi administrat fără injecții. E un spray nazal produs de AstraZeneca. FDA spune că acest vaccin e o inovație importantă în domeniul sănătății și va facilita accesul pentru mai multe persoane. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, spune că nu vede acest lucru realizabil în România.

„Problema legată de vaccinare este de a-i convinge pe oameni. Nu cred că în momentul în care am vaccinul acasă și am niște semne de întrebare sau îmi pun probleme că nu vreau să mă vaccinez, lucrul ăsta va fi schimbat doar că poți să ți-l administrezi singur. E o soluție mai simplă, luăm și partea plină a paharului, nu e nevoie să îl injectăm, e mult mai simplu să îl administrezi, dar trebuie o monitorizare. Problema pe care o am în România e că nu am o acoperire vaccinală, deși vaccinul e la dispoziție”, a explicat Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, la Aleph News.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI ZELENSKI
PAPA REVINE!
CÂT DE SAFE E SOCIAL MEDIA?
RÂSUL E MEDICAMENT
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT

Conform planului, vaccinul va putea fi achiziționat online printr-o farmacie terță parte, care va analiza eligibilitatea pacienților și va trimite vaccinul direct la domiciliu. Dr. Peter Marks, directorul Centrului FDA pentru Evaluare și Cercetare Biologică a declarat pentru CNN că beneficiile acestei noi opțiuni, declarând că autoadministrarea oferă mai multă flexibilitate și accesibilitate pentru familii.

Citește și