Încălzirea globală schimbă medicina. Facultățile din Europa fac mai multe cursuri pentru bolile legate de criza climatică

Încălzirea globală schimbă medicina. Studenții din Europa nu mai devin doctori până nu învață ce medicamente poți să iei odată cu schimbările climatice.

25 de școli de medicină din Marea Britanie, Franța sau Belgia își adaptează cursurile în funcție de schimbările care vin cu temperaturile foarte ridicate. Mai ales când vine vorba despre bolile transmise de țânțari, cum ar fi dengue și malaria.

În plus, viitorii medici vor învăța aspecte noi despre insolație și cum poate fi ea vindecată, cât și despre impactul pe care anumite tratamente l-ar putea avea asupra schimbărilor climatice, cum sunt inhalatoarele pentru astmul bronșic.

Pregătirea celor 10.000 de studenți din programul coordonat de Universitatea din Glasgow constă și în adaptarea medicamentației, scrie The Guardian.

pentru bolile cronice cum sunt cancerul, diabetul sau afecțiunile cardiace și pulmonare, care sunt foarte afectate de poluare sau de temperaturile extreme.

Exit mobile version