• Președintele Iohannis pregătește strategia de vaccinare
  • Strategia de vaccinare va fi făcută publică abia săptămâna viitoare
  • Orban și Tataru spun că primele doze vor ajunge la noi în decembrie

Știi deja că avem cel puțin două vaccinuri aproape gata. În curând unul din ele va ajunge și la noi, iar președintele Iohannis pregătește strategia de vaccinare. O va face publică, abia săptămâna viitoare, dar a dat câteva detalii.

Klaus Iohannis, președintele României: „Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Întâi personalul medical, cei din grup de risc și cei din Educație, siguranța națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente“.

Petronela Axinte, corespondent Aleph News, îți spune când va ajunge la noi vaccinul:

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Orban și Tataru spun că primele doze vor ajunge la noi în decembrie. Dar românii nu prea vor să se vaccineze. Un studiu realizat de IPSOS în 20 de țări, ne plasează pe ultimele locuri. Daca la nivel global, 74% dintre respondenți au spus că s-ar vaccina, românii sunt mai rezervati. Doar 57% s-ar vaccina.“

Petronela Axinte: „Rafila spunea că dacă vaccinarea nu va fi pentru un număr mare, în primăvară am putea avea al treilea val. Acum va fi o scădere, dar din februarie vom crește din nou, ca număr de cazuri“.