• Grecia vrea să impună un pașaport Covid.
  • Ursula von der Leyen și ministrul german de externe sunt de acord cu grecii.
  • Președintele Iohannis consideră că pașaportul ar discrimina cetățenii.

Ideea unui pașaport Covid este tot mai susținută de liderii externi. Președintele nostru pare să nu fie încântat de idee.

Ideea Greciei de a impune un pașaport Covid naște controverse. Șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen este de acord cu inițiativa guvernului de la Atena.

Este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat, spune nemțoaica. O altă părere pro vine de la Berlin. Ministrul german de externe spune că oamenii care au fost vaccinați împotriva covid ar trebui să poată merge la restaurante și cinematografe mai devreme decât alții.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

De la București face opoziție chiar președintele Klaus Iohannis. Nu este de acord cu pașaportul de vaccin. Președintele vorbește despre discriminare.

Klaus Iohannis: „S-ar crea un cadru de discriminare”

„Nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil. Sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare și va exista și la noi, dar el trebuie folosit pentru motive medicale.

Persoana care primește certificatul știe când a primit prima doza și a doua. Sunt date importante pentru medicii. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare să împărțim populația în două: cei care au fost vaccinați și cei care nu, nu mi se pare un lucru bun”, a spus Klaus Iohannis.

ȘTIU este și în această seară la Aleph News, de la ora 21.00.