• Institutul de Pneumofiziologie Marius Nasta nu mai dispune de locuri pentru pacienții cu Covid-19
  • În spital sunt internaţi în prezent 50 de pacienţi confirmaţi şi 3 suspecţi.
  • „Niciodată nu am ajuns la capacitate maximă. E un lucru critic”, spune Beatrice Mahler, managerul spitalului

Institutul de Pneumofiziologie Marius Nasta din Bucureşti a anunţat, sâmbătă, că nu mai dispune de locuri pentru internarea pacienţilor cu COVID-19. În spital sunt internaţi în prezent 50 de pacienţi confirmaţi şi 3 suspecţi.

Conducerea Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti a anunţat sâmbătă că nu mai internează pacienţi cu COVID-19.

„În prezent Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta nu mai are locuri libere pentru pacienţii COVID pozitiv. Avem acum internaţi un număr de 50 pacienţi confirmaţi şi 3 suspecţi. Menţionăm că în schema Institutului Marius Nasta sunt avizate pentru funcţionarea provizorie pentru pacienţii COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienţii suspecţi, 13 pentru coinfectie COVID -TB şi 49 pentru pacienţii COVID pozitiv. Chiar dacă teoretic există 10 locuri la suspecţi, în saloane de 2 paturi, ele pot fi ocupate doar de 5 pacienţi, deoarece fiecare pacient este internat singur în salon, pentru că siguranţa şi sănătatea fiecărei persoane este importantă”, a anunţat conducerea Institutului pe pagina de Facebook a instituţiei.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA

Potrivit acesteia, mai sunt disponibile locuri pentru pacienţii cu coinfectie TB-COVID şi două locuri la suspecţi.

„Suntem într-o situație pe care nu am mai parcurs-o de când s-a deschis pavilionul Covid. Nu ne așteptam să se întâmple în perioada de relaxare.

Acest număr de cazuri în creștere cu ocuparea de locuri în spitale este un lucru critic, poate crea într-o uniate de timp riscul ocupării paturilor din ATI. Evoluția acestor pacienți nu poate fi prevăzută de nimeni, forme aparent ușoare de boală se pot transforma în situații critice

Ne obligă să tragem un semnal de alarmă, să devenim cât se poate de responsabili!

Niciodată nu am ajuns la capacitatea maximă, de 7 – 10 zile numărul a crescut treptat. Suntem în imposibilitatea de a mai răspunde posibilitatea de internare pentru Covid”, a declarat Beatrice Mahler, managerul spitalului, la Digi24.