• Chirurgii plastici din România fac tot mai multe labioplastii.
  • Labioplastia se face cu anestezie locală și durează sub 30 de minute.
  • O labioplastie costă între câteva sute și 1.000 de euro.

Femeile din România își înving inhibițiile și apelează la operația care le schimbă viața.

Chirurgii plastici fac tot mai multe labioplastii. Labioplastia este o operație care durează sub o jumătate de oră. Se folosește anestezia locală. Prețul e între câteva sute și o mie de euro. Cele mai multe dintre paciente au născut recent sau femei care au trecut de prima tinerețe.

„Se excizează o porţiune din vârful velei, dacă ne-am gândi că labia minoră seamănă cu o velă plastic exprimat, atunci se excizează o porţiune și în momentul în care se reataşează partea de labie care rămâne cu pachetul vasculo-nervos intact, atunci aspectul va fi de labie micşorată”, a explicat Nicoleta Ferariu, medic specialist chirurgie plastică.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Vin de obicei pentru că au probleme medicale şi anume, fie contactul sexual este dureros, fie au repetate infecţii urinale, fie igiena zonei este dificilă. 30% vin pentru aspectul estetic.

Viaţa lor sexuală se îmbunătăţeşte extraordinar de mult şi din punct de vedere psihologic pentru că le creşte stima de sine, se simt mult mai bine în pielea lor.

E foarte important de ştiut că post operator se solicită pacientei să aibă un repaus în viaţa sexuală de câteva săptămâni până la o lună”, a adăugat Nicoleta Ferariu.