• Laptele de cartof este cea mai nouă variantă de lapte pentru vegani.
  • Produsul este, de asemenea, potrivit și vegetarienilor, dar și persoanelor cu intoleranță la lactoză.
  • Laptele de cartof are foarte puțin zahăr și foarte puține grăsimi saturate. În plus, conține calciu, vitamina D și acid folic.
  • Laptele de cartof este produs și comercializat în acest moment de o companie suedeză, iar produsul se poate cumpăra de pe site-ul brandului.
  • O cutie de lapte de cartof are prețuri care variază între 2 și 4 lire și produsul poate fi livrat și în România, prin Amazon.
  • Pe data de 28 iulie 2021, prin Amazon se vinde un pachet de trei cutii de lapte de cartof (clasic, barista și neîndulcit) la prețul de 19.99 lire.

Despre laptele de migdale ai auzit, laptele de orez este cunoscut, laptele de caju sau de cocos sunt la ordinea zilei dacă ești vegan sau ai intoleranță la lactoză. Noutatea pentru vegani este laptele de cartof.

Cum se obține laptele de cartof

Dacă vrei lapte de cartof, rețeta nu este tocmai una foarte vehiculată. The Guardian scrie că se încălzește cartoful, apoi se prepară o emulsie cu ulei de rapiță, însă procesul exact este un secret al companiei care produce și comercializează acest lapte.

Cine produce și comercializează lapte de cartof în lume

Laptele de cartof nu a ajuns în România până acum, dar Veg of Lund, o companie suedeză, îl are deja pe site pentru vânzare.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Formula prin care se prepară laptele de cartof, produs sub brandul Dug, este a unei profesoare de la Universitatea Lund, Eva Tornberg. Cercetătoarea a ajuns la formula optimă în urma unei cercetări amănunțite.

Pe site-ul producătorului, laptele se poate găsi în trei versiuni: original, barista (special pentru produse pe bază de cafea) și fără îndulcitori. Se vinde la prețuri care sunt cuprinse între 2 și 4 lire.

Pe data de 28 iulie 2021, prin Amazon se vinde un pachet de trei cutii de lapte de cartof (clasic, barista și neîndulcit) la prețul de 19.99 lire. Livrarea se poate face și în România.

Beneficiile laptelui de cartof

Ca oricare lapte vegetal, laptele de cartof te ține departe de problemele cauzate de intoleranța la lactoză. Însă, mai are și alte beneficii: are foarte puțin zahăr și foarte puține grăsimi saturate. În plus, conține calciu, vitamina D și acid folic.

Și dacă laptele de cartof este benefic pentru noi, oamenii, este foarte bun și pentru mediul înconjurător. Fermele în care se cresc cartofi emit mult mai puțin dioxid de carbon decât fermele în care se cresc animalele pentru lapte.

Diferența dintre vegetarieni și vegani

Am precizat că este o nouă variantă de lapte pentru vegani, dar care este diferența dintre vegani și vegetarieni?

Dacă vegetarienii consumă produse de origine vegetală și lactate, veganii consumă doar produse de origine vegetală și evită lactatele de origine animală.