• Un studiu, realizat de experți de la Max Planck Institute for Psycholinguistics din Nijmegen, Olanda, arată efectele benefice ale liliecilor.
  • Oamenii de știință au analizat unele dintre abilitățile incredibile ale creaturilor.
  • Se pare că liliecii ar ajuta la vindecarea unor boli, precum coronavirusul și cancerul, și ar încetini procesul de îmbătrânire.

Cu siguranță și tu ai auzit că liliecii ar fi transmis coronavirusul la oameni. Totuși, un nou studiu naște controverse după ce oamenii de știință au descoperit că, din contră, liliecii au puteri uimitoare de vindecare, scrie mirror.co.uk.

Vei fi uimit să afli că descoperirea cercetătorilor oferă speranță pentru dezvoltarea de noi medicamente pentru cancer, terapii anti-îmbătrânire și chiar un leac pentru coronavirus. De ce? Pentru că au abilități incredibile în ceea ce privește longevitatea, percepția senzorială și imunitatea excepțională în cazul infecțiilor.

Au fost studiați genomii a șase specii de lilieci, inclusiv a speciei suspectate că ar fi sursa inițială de răspândire a coronavirusului: „Genomii ar putea ajuta la studiile despre modul în care liliecii vindecă infecțiile cu coronavirus, iar în viitor, probabil că datorită acestora va crește rata de supraviețuire în cazul unor boli cum ar fi Covid-19“.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Studiul publicat în Nature face parte din proiectul global Bat1K și oferă o perspectivă nouă asupra originilor lor, subliniind mecanismele moleculare care ar fi putut contribui la imunitatea excepțională a liliecilor. „Liliecii au o toleranță crescută la infecțiile virale“, spune Dr Vernes.