Livrare masivă de vaccin în Uniunea Europeană. UE va primi 107 milioane doze de ser

Slovacia, țara cu cea mai mare rată de decese din lume din cauza Covid-19, plânge după vaccin. Ministrul de Externe cere ajutorul UE Profimedia
  • UE primește 107 milioane de doze săptămâna aceasta
  • Problemele de producţie a companiei AstraZeneca au întârziat livrările
  • UE vrea să vaccineze 70% din populaţie până la sfârşitul verii

Statele membre UE vor primi 107 milioane doze de vaccin COVID-19 până la sfârşitul acestei săptămâni. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Dana Spinant. Ea spune că Uniunea Europeană a întârziat livrările din cauza problemelor de producţie ale companiei AstraZeneca. În ciuda întârzierilor, Comisia executivă a UE spune că îşi respectă obiectivul de a vaccina 70% din populaţie până la sfârşitul verii.

„Cifrele pentru primul trimestru sunt de 107 milioane. În ceea ce priveşte AstraZeneca suntem aproape de 30 de milioane, având undeva la 29,7 milioane. Acestea sunt cifrele pe care vi le pot oferi cu privire la livrările AstraZeneca până la sfârşitul acestei săptămâni.”, a precizat Dana Spinat, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Şi România va primi o tranşă semnificativă de vaccin, săptămâna aceasta. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculeascu, spune că vom putea vaccina zilnic peste 100.000 de oameni. 

„Vor fi milioane de vaccinuri care vor fi disponibile din luna aprilie. Din luna aprilie, vorbim de 500 de mii de doze pe săptămână. Din luna iunie, conform programărilor vorbim de 800 de mii de vaccinuri pe săptămână. Deci mai mult de 100 de mii de vaccinuri pe zi.”, a declarat Vlad Voiculescu, Ministrul Sănății.