• Vaccinul trebuie păstrat la -75° C, mult sub capacitatea unor frigidere
  • Experţii americani spun că SUA nu au infrastructura necesară

Avem vaccin. Și ce folos? Livrarea vaccinului la nivel mondial pare misiune imposibilă în acest moment. Până şi americanii spun că NU au instrastructura necesară pentru a păstra serul.

De ce e atât de complicată distribuţia? Pentru că vaccinul produs de Pfizer și BioNTech trebuie păstrat la o temperatură de minus 75 de grade, mult sub capacitatea de răcire a unor frigidere obișnuite.

Pentru comparaţie, vaccinurile tradiţionale sunt depozitate la temperaturi între 1 și 8 grade Celsius. E nevoie de trei componente majore de infrastructură: avioane, camioane și depozite frigorifice. Ce face România? Are o strategie de vaccinare, dă asigurări ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: „În funcţie de acest tip de vaccin şi de firmele care aduc şi modul în care vin aceste vaccinuri suntem pregătiţi cu o strategie de vaccinare, cât şi cu granturile în care fiecare din autorităţile locale sau autorităţile centrale sunt implicate în distribuirea şi în elaborarea acelor centre de testare“.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA