• Cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț
  • Lucian Micu, manager-ul spitalului, a vorbit cu Aleph News despre ce s-a întâmplat
  • Lucian Micu: Incendiul a fost stins relativ repede de ISU. S-a activat planul roşu la nivel naţional ca urmare al acestui incident

Lucian Micu, manager-ul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ, a vorbit cu Aleph News despre tragicul incendiu de sâmbătă seara.

„Un incendiu într-unul din saloanele ATI a luat foc, nu cunoaştem cauza incendiului. Incendiul a pornit undeva după ora 18.30. Colegii de pe secţia ATI au sunat la 112.

Din păcate cei opt pacienţi din acel salon au decedat. Într-un salon alăturat, alţi opt pacienţi au fost evacuaţi. Acest salon nu a fost afectat, dar din păcate, doi pacienţi în stare critică au decedat. Ceilalţi şase au fost transferaţi la Iaşi. Patru cadre medicale au fost afectate, cel mai grav, a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, acesta a fost transferat la Iaşi şi va fi preluat de un avion militar spre Capitală.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Incendiul a fost stins relativ repede de ISU. S-a activat planul roşu la nivel naţional ca urmare al acestui incident”.

Incendiul a fost stins relativ repede de ISU. S-a activat planul roşu la nivel naţional ca urmare al acestui incident.

Incendiul nu s-a produs din cauza buteliilor de oxigen, spune manager-ul

„Noi în permanenţă închiriem butelii de oxigen, este foarte important în tratarea pacienţilor. Nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat.

Nu deţinem informaţii la acest moment. Reprezentaţii ISU urmează să clarifice cauzele, este şi o anchetă în curs, până la finalizarea anchetei nu putem afla cauza care a produs acest incendiu”, a mai spus Lucian Micu.

Totodată, el a vorbit şi despre ce se va întâmpla cu Secţia de Terapie Intensivă: „Analizăm posibilitatea relocării secţiei. În momentul de faţă avem suficiente paturi şi ventilatoare. Suferim din punct de vedere al personalului, alţi doi medici care au renunţat la Spitalul Judeţean de Urgenţă… încercăm să aducem personal de la nivel naţional, inclusiv cu medici rezidenţi”.