• Ludovic Orban: „Testul Covid al medicului Cătălin Denciu făcut la spitalul militar din Bruxelles a ieșit negativ”.
  • Orban, despre medicul Denciu și proba contaminată de la Floreasca: „Soția domnului doctor este asaltată cu telefoane care deja îi afectează intimitatea”.
  • Orban, despre cazul Ionuț Anghel: „Regret profund. Nu cunosc detaliile și prefer să nu mă pronunț”.

Orban, despre testul negativ al medicului Cătălin Denciu

Ludovic Orban: „Testul real time PCR care a fost făcut la Spitalul Militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost acest tip de test pentru că nu a fost timp. Denciu a contractat virusul și s-a vindecat și are anticorpi probabil.

Din informațiile pe care le avem de la spital, testul lui este negativ.

A trecut prin boală și s-a vindecat”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Orban, despre campania de vaccinare

Ludovic Orban: „Priotiățile la vaccinare, în funcție de cantitatea de livrare, sunt cele anunțate de președintele României. Președintele va comunica public toate formele dezbătute și este cel mai autorizat să comunice rezultatele discuțiilor avute”.

De ce nu crește numărul de teste COVID efectuate

Ludovic Orban: „Avem o capacitate de testare azi de peste 50.000. Nu se fac pentru că nu sunt suficiente solicitări, fie există o anumită limită de recoltare. De asemenea, vedeți că pe definiție, pe caz, numărul de testări este stabilit în funcție de situațiile în care se face testarea. si exista foarte multi care prefera sa se testeze contra cost. nefiind in situatia definitiei de caz.

Nu pot fi considerate persoane pozitive persoane de contact. Trebuie să intre în izolare la domiciliu o perioadă de 14 zile.

Și DSP și serviciul de ambulanță acceptă testarea doar dacă persoana se află într-una dintre situațiile stabilite de definiția de caz.

În toate deciziile legate de operaționalizarea de noi secții și paturi la ATI există un plan aferent pentru a pune în funcțiune, în siguranță, aceste secții. Și printre lucrurile necesare este și personalul.

Există reglementări legale privind personalul de la ATI, care sunt convins ca sunt respectate.

Vom detașa, vom utiliza în continuare rezidenți. Rezidenții care și-au dat examenul în disciplina antestezie și Terapie Intensivă vor fi mobilizați, dar căutăm solutii.

Sigur că de fiecare dată ar fi mult mai simplu să respectăm regulile. Să nu ajungem în situația de a pune presiune atât de mare pe personalul medical din secțiile ATI. Cred că oricine ar vedea o secție ATI, cred că și-ar pune mască și noaptea. Oamenii trebuie să înțeleagă că protejarea este mult mai ușoară decât să ajungi să te îmbolnăvești”.

Orban, despre medicul Denciu și proba contaminată de la Floreasca

Orban: „Ce pot să vă spun este că soția domnului doctor este asaltată cu telefoane care deja îi afectează intimitatea”.

Orban, despre cazul Ionuț Anghel

Orban: „Regret, îmi pare rău, în privința transplantului sunt proceduri legale. Există probabil ordine de priorități. Pentru realizarea unui transplant trebuie să existe și organul transplantat. Regret profund. Nu cunosc detaliile și prefer să nu mă pronunț”.

Starea de urgență va fi sau nu implementată după alegeri

Orban nu exclude posibilitatea revenirii la starea de urgență după alegeri

Premierul Ludovic Orban nu exclude posibilitatea revenirii, după alegerile parlamentare, la starea de urgență: „În măsura în care numărul de infectări nu va crește, nu va fi necesară o astfel de măsură”.

„În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări, nu va crește nu va fi necesară o astfel de măsură. Noi am spus foarte clar că nu ne dorim impunem măsuri de restricții. Am ajuns să impunem măsuri în care de fapt vrem să protejăm sănătatea urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului pentru a apăra sănătatea oamenilor”, spune Ludovic Orban.

Premierul fusese întrebat dacă e posibilă o revenire la starea de urgență după alegerile parlamentare.

„Eu îmi doresc să petrecem Crăciunul liniștiți, dar depinde de fiecare dintre noi”, conchide șeful Executivului.

Cât mai durează identificarea victimelor de la ATI

Orban: „Este vorba despre identificarea prin prelevarea de ADN. Pot fi identificați după ADN”.