• Mai multe clinici din SUA au început să vândă analizele pentru cancer la sân cu ajutorul A.I.
  • Prețurile pentru aceste mamografii variază între 40 și 100 de dolari.
  • Studiu: Folosirea A.I. a îmbunătățit cu 20% detectarea cancerului la sân.

De câte ori nu ai consultat mai mulți medici pentru a fi sigur că diagnosticul tău este cel corect? De acum, cea de-a doua părere ți-o poate da Inteligența Artificială. Spitalele din SUA au început deja să integreze activ softurile alimentate cu Inteligență Artificială în diagnosticare și tratament.

În afecțiunile oncologice și mai clar în citirea și interpretarea mamografiilor. Modelele AI pot, în unele cazuri, să vadă ceea ce noi oamenii nu putem vedea. Softul evidențiază zonele suspecte care au nevoie o atenție suplimentară din partea unui radiolog. Și astfel chiar medicul câștigă foarte mult timp. Un medic care l-a folosit a spus că a citit cu ușurință 100 de mamografii într-o zi, începând cu cele despre care A.I.-ul spunea că sunt mai complexe. Pe lângă ceea ce se întâmplă în SUA, avem date și din alte studii. Un studiu din Suedia a arătat că mamografiile A.I. au îmbunătățit detectarea cancerului de sân cu 20% . Într-un alt studiu făcut pe 80.000 de femei, software-ul a detectat 6 cazuri de cancer la fiecare 1.000 de femei, în timp ce radiologii au descoperit cinci la 1.000 de femei.

Evaluarea făcută de Inteligența Artificială este opțională și îi costă pe pacienți între 40 si 100 de dolari In plus, e folosită doar în unele spitale. Pentru a testa această nouă tehnologie, dar și deschiderea și încrederea oamenilor în ea. Va dura ceva timp pentru ca A.I. să devină parte din îngrijirea de rutină, ceea ce ar determina automat companiile de asigurări să ia în considerare rambursarea costurilor. Insă e încă în etapa de probe și recunosc că aș fi și eu curioasă să văd ce rezultate primesc, chiar dacă ar însemna costuri suplimentare.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Citește și