• Medicul Adrian Marinescu a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show”.
  • Adrian Marinescu: „Pandemia se va transforma în focare izolate. Nici nu ne vom da seama când se va încheia pandemia”.
  • Adrian Marinescu: „Ne-a prins valul al treilea cu un număr prea mic de persoane vaccinate”.

Medicul Adrian Marinescu a analizat marți seară, în emisiunea „Marius Tucă Show”, un an de pandemie așternut peste România.

„Foarte greu de spus cum ar fi trebuit să se întâmple. M-am uitat să văd dacă există o țară, în pandemie, pe care să o iau drept exemplu.

Cred că următoarele două-trei luni vor fi grele. Sper că acele cazuri severe să scadă. Din păcate, ne-a prins valul al treilea cu un număr prea mic de persoane vaccinate”, a spus Adrian Marinescu.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Hidroxiclorochina am folosit-o până de curând și nu spune nimeni că este un medicament rău”, a explicat medicul.

Adrian Marinescu: „Din vară se va vedea un echilibru”

„Lucrurile vor trece mai repede, dar următoarele dou-trei luni nu vor fi ușoare. Din vară se va vedea un echilibru. Nu cred că va fi vorba despre carantinare în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Adrian Marinescu.

„Carantinarea din starea de alertă este mai lejeră. Depinde foarte mult de ceea ce se întâmplă în următoarele săptămâni. La Matei Balș, locurile de la ATI sunt aproape mereu ocupate. Dimineața sunt pacienți care așteaptă în camera de gardă. Situația se apropie de ceea ce aveam la finalul anului trecut”, a explicat medicul Marinescu.

„Sper să scăpăm de tot de pandemie. Ai la îndemână o metodă clară prin care poți rezolva, ai vaccinarea. Ceea ce clădim acum se face cum trebuie”, a spus Marinescu.

„Nu legăm oamenii de pat la Matei Balș. Dacă vorbim de Terapie Intensivă, sedarea este o metodă folosită foarte des pentru că este o metodă terapeutică. Iar partea de contenție este doar atunci când este absolut necesar, scrie în partea de lege”, a spus Adrian Marinescu.