• Dan Chișu a fost invitat, joi, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • Chișu: „Paris e un oraș pe care l-am urât foarte tare, că nu mă puteam bucura de el”.
  • Dan Chișu, despre filmul „5 Minute”: „S-a vândut la Netflix, ajunsese pe locul 5-6. Premiera o să o facem în toamnă”.

E actor, regizor, producător, le are cu gătitul, face bine cu polonicul, învârte cu lingura din lemn, cu alea-alea, a lucrat la IBM. Îți mai amintești de vremurile alea bune când te duceai la “Noaptea devoratorilor de publicitate”? Ehe, maică! Chișu le-a dezvoltat. Ok, timpul s-a dus și n-are rost să plângem după trecut când putem foarte bine să plângem după prezent. Sau putem să râdem de el.

Regizorul Dan Chișu, despre proiectul pe care l-a depus la Centrul Național al Cinematografiei (CNC): „O zi din viața fiecăruia, dar nu pot să spun nimic. Întâmplare din viața unui tip. E vorba despre scurt metraje artistice. Nouă povești despre pandemie făcute cu prietenii mei actori. Am hotărât să facem un film despre cum nu se poate face un film. L-a cumpărat HBO. Le-aș recomanda celor care au văzut în perioada de pandemie să vadă și acum”.

„Am devenit mai înțelept”

Viața după vârsta de 65 de ani: „Am devenit mai înțelept. Mi-am adus aminte de o poveste cu doi care se vedeau la barieră și într-o zi a trecut un marfar foarte lung, și când s-au ridicat barierele au plecat fiecare la treaba lui. Dacă după 60 de ani te scoli și nu te doare nimic ești mort”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Despre viața pe care a trăit-o în Paris: „Nu a fost cea mai fericită perioadă, fiind căsătorit cu o franțuzoaică aveam permis de muncă, dar nu mă angaja nimeni. Încărcam ziarele, apoi plecam la o slujbă încărcam tablouri și le duceam în camerele celor care lucrau acolo, lucram barman. Era singura șansă. Adunam bani și apoi am reușit să mă așez. E un oraș pe care l-am urât foarte tare, că nu mă puteam bucura de el. După aia, când l-am descoperit”.

„Filmul 5 Minute îl consider cel mai bun film al meu”

„Mă întoarceam din Franța în România, doamna de la îmbarcare a spus ‘eu nu pot să va îmbarc fără teste’. La îmbarcare în Paris am arătat vaccinul, pe noi nu ne interesează vaccinul, am completat foi. Când am ajuns la Otopeni, am arătat că avem foile, că nu sunt bune, am zis de ce nu ne faceți o coadă separată ăștia vaccinații?”, a povestit Dan Chișu.

Dan Chișu, despre filmul „5 Minute”: „S-a vândut la Netflix, ajunsese pe locul 5-6. Premiera o să o facem în toamnă. Dar nu va rămâne în cinematograf. Toate au fost proiecții separate, nu în cinema. Păcat, am muncit mult, îl consider cel mai bun film al meu”.