Unul dintre cei mai cunoscuți medici psihiatri din România, Gabriel Diaconu, spune că îi „crapă obrazul de rușine” în fața imaginilor cu evacuarea pacienților de la Spitalul „Foișor”, pentru că nu există respect pentru demnitatea umană. „Felicitări, domnule ministru Harabanură”, spune el.

Doctorul Gabriel Diaconu are un mesaj extrem de dur pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a avizat ordinul emis de șeful DSU, Raed Arafat, privind evacuarea Spitalului „Foișor”.

„Felicitări, domnule ministru Harababură! Și să fiți sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuați în seara asta de la spitalul Foișor. N-am crezut, vreodată, că am să văd astfel de scene în România. Îmi crapă obrazul de rușine, nu mă îndoiesc că toți medicii de la spitalul Foișor sunt egalmente indignați. Decizia asta este o imixtiune în actul medical. Putea foarte bine făcută relocarea pacienților treptat, cumsecade, din timp. Unde e respectul pentru demnitatea umană aici?”, spune dr. Diaconu.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Acesta întreabă când au ajuns pacienții în durere, cu patologie osoasă. „mai puțin oameni cu mai puține drepturi”.

„Constituțional statul român le garantează dreptul la sănătate. Ministerul sănătății facilitează accesul la sănătate. Dar așa? Iar plimbăm oameni cu sacul, cu locul din spate al mașinii personale? E absolut ridicol. Știați că ajungem aici. Știați că lucrurile progresează nefast. Nici măcar nu puteți invoca inepția ori prostia. Nu mai sunt trei săptămâni, sunt 4 luni de mandat. Rușine să vă fie. Ați scos bolnavi în stradă, bolnavi care veniseră de nevoie la specialist. Și care acum nu vor ști, poate, ce să facă sau încotro să o ia. Zero triaj, nicio compasiune față de suferință. Sunteți niște imbecili, domnule Voiculescu. Atât”, este mesajul dur al medicului.

Spitalul Foișor din București devine spital COVID, pacienții non-COVID, unii operați și de câteva ore, fiind mutați în alte unități spitalicești vineri seara. Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis vineri și a ajuns la Spital la ora 16.10, potrivit documentului obținut de MEDIAFAX.