Câți bani încasează medicii de familie pentru fiecare persoană vaccinată? Guvernul a majorat suma cu 10 lei

Medicii de familie vor fi instruiți. Modalitățile prin care vor fi învățați ce au de făcut Mediafax Foto
  • Guvernul a aprobat astăzi un proiect prin care crește suma alocată medicilor de familie pentru vaccinarea împotriva COVID-19.
  • Suma crește cu 10 lei, până la 40 de lei pentru fiecare vaccin făcut.

Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de astăzi creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Modificarea a fost făcută la solicitarea Ministerului Sănătății.

„Astfel, ordonanța de urgență aprobată astăzi pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare. Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare”, arată sursa citată.

Potrivit Executivului, modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie.

Guvernul mai spune că aceste tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.