Medicul lui Netanyahu, despre medicamentul-minune descoperit în Israel: „S-a folosit în cazurile moderate și cazurile grele”

Sursa Foto: Profimedia
  • Israelul pare să fi descoperit leacul pentru Covid-19
  • Pacienții care au primit medicamentul-minune s-au recuperat complet în 5 zile.
  • Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu, îndeamnă la prudență

Cercetătorii de la centrul medical Sourasky din Tel Aviv anunță că ar fi găsit un leac pentru COVID, după ce au primit rezultate pozitive în urma unui studiu preliminar.

Testele preliminare arată că 29 din 30 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, aflați în stare gravă, și cărora li s-a administrat medicamentul, supranumit EXO-CD24, o dată pe zi, s-au recuperat complet în termen de cinci zile.

Medicul Herman Berkovits spune că „există speranțe ușoare” și îndeamnă la prudență. E posibil să fie „propaganda companiei care deține medicamentul”, susține medicul lui Netanyahu.

S-au încercat multe medicamente, și în Israel, și în România. Este o cercetare nouă, o metodă de cercetare. Un studiu de cercetare care a studiat 30 de bolnavi. 29 de oameni au reacționat bine, iar cel de al treilea a reacționat putin mai târziu.

Acest medicament a fost preluat de către o societate. O societate care apare la bursă. Este mai mult un fel de medicament care într-adevăr, vă dați seama, avem aprobarea de la Helsinki. Este numai începutul, iar societatea care a cumpărat acest medicament își face puțină propagandă.

Acesta este un medicament care se află doar în faza a doua și mai este și faza a treia si, cum am spus, va continua. Însa avem sperante ușoare și trebuie să fim foarte prudenți. Sunt studii de cercetare care se fac. Nu spitalul a facut, spitalul lucrează. Societatea care a cumparat medicamentul a scos-o la bursă.

Nu se spune nimic despre reacții adverse, dar se spune ca s-a folosit în cazurile moderate și în cazurile grele, dar nu din acela care au avut nevoie de aparate respiratoare. Nu putem să știm înca, este ceva nou. Suntem puțin optimiști că avem un medicament care în timp și va lua timp, trebuie să fie cercetat și abia dupa aceea, dupa cateva luni o sa avem rezultate mai exacte. Trebuie să fim cu speranta că totusi o să avem un medicament”, a declarat medicul Herman Berkovits la Aleph News.