• Răzvan Jitianu este medic primar chirurgie generală.
  • Jitianu lucrează la Spitalul Pantelimon de peste 20 de ani.
  • Managerul Bogdan Socea a demisionat în urma scandalului morților suspecte de la ATI.
  • Cele două doctorițe acuzate de omor sunt arestate preventiv.

Medicul Răzvan Jitianu este noul manager interimar al Spitalului Sf. Pantelimon și va prelua funcția de conducere luni, 12 august 2024. Un chirurg pentru a aduce liniște la Spitalul de Urgență Pantelimon în urma scandalului izbucnit după ce două doctorițe și o asistentă au fost acuzate că au ucis pacienți. Procurorii spun că acestea au redus premeditat doza de noradrenalină, ceea ce a grăbit sfârșitul unor pacienți de la Terapie Intensivă.

Nu mai puțin de 11 medici din cadrul spitalului Sf. Pantelimon au refuzat să-și asume un mandat interimar în această funcție.

De 21 de ani, Jitianu lucrează la Spitalul Sf. Pantelimon ca medic primar de chirurgie generală și coordonează Blocul Operator Central.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Medicul Bogdan Socea a demisionat vineri din funcţia de manager al Spitalului „Sfântul Pantelimon”. Medicul a precizat că anunţul vine în lumina solicitării domnului ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi a primului ministru, precum şi a circumstanţelor recente.

Numirea lui Răzvan Jitianu ca manager interimar vine într-un moment delicat pentru spital. Medicul are o reputație solidă în domeniul său și va avea sarcina dificilă de a restabili încrederea pacienților și a comunității în această instituție medicală de importanță majoră. Deși este o provocare considerabilă, Jitianu este așteptat să aducă un nou suflu și o direcție clară în gestionarea crizei.

Citește și