• Un nou studiu sugerează că dacă mergi sau faci sport ai risc redus de boli cardiovasculare.
  • Studiul descoperă că măsurarea exercițiilor timp de 75 de minute pe zi ar putea fi inutilă în comparație cu 10.000 de pași pe zi parcurși.
  • „În opinia mea, ambele sunt valabile. Eu mi-am setat ceasul personal la 10.000 de pași, a spus Horațiu Dumitrescu, antrenor de fitness, la Aleph News.

Te focalizezi pe numărul de pași sau pe timpul petrecut în sala de sport? Un nou studiu sugerează că în ambele cazuri ai risc redus de boli cardiovasculare. Studiul descoperă că măsurarea exercițiilor timp de 75 de minute pe zi ar putea fi inutilă în comparație cu 10.000 de pași pe zi parcurși.

Dr. Rikuta Hamaya, autorul principal al studiului și cercetător la Divizia de Medicină Preventivă de la Spitalul Brigham și Femei, a declarat: „Pentru unii, în special pentru persoanele mai tinere, exercițiile fizice pot implica activități precum tenis, fotbal, mersul pe jos sau jogging, toate acestea pot fi ușor de urmărit cu pași. Cu toate acestea, pentru alții, poate consta în plimbări cu bicicleta sau înot, unde monitorizarea duratei exercițiului este mai simplă. De aceea, este important ca ghidurile de activitate fizică să ofere mai multe modalități de a atinge obiectivele

„În opinia mea, ambele sunt valabile. Eu mi-am setat ceasul personal la 10.000 de pași. Sunt un om destul de dinamic, activ și credeți-mă că ajung la această performanță în partea a doua a zilei. Asta înseamnă că pe parcursul zilei trebuie să fac mișcare. 75 de minute de mișcare, cum ar fi o clasă de yoga, aduc un alt beneficiu. Din ambele variante avem de cules beneficii, a spus Horațiu Dumitrescu, antrenor de fitness, la Aleph News.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Citește și